Boot Loader Concerns - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-29-2005, 01:03 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default Boot Loader Concerns

I've had a fight restoring my XP backup from Vista but I managed to restore my data. But I have some concerns when the OS boots I get two choices at the boot screen

windows(defualt)
windows(defualt)

you have 25 secs to choose etc



The first one works the second one does not. My boot.ini aparently should not work at all yet it is. Can someone post the defualt boot loader text if you have one HD and 1 Partition with windows on it for XP pro? My current boot loader reads as follows.


[boot loader]
timeout=30
default=C:\
[operating systems]
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-29-2005, 12:51 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

shameless bump
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-29-2005, 12:56 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Have you tried to do the boot.ini tab and run the boot check?
Either that or just remove the second entry from the boot.ini since you said it doesnt work anyways.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-29-2005, 01:03 PM   #4 (permalink)
TMT
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 241
Default

I don't have a single OS install, but the default would be something like this:

Code:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="INSERT OS NAME HERE" /fastdetect
TMT.
TMT is offline  
Old 10-29-2005, 01:06 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Thank you TMT



Mak please look again at my boot loader it shouldn't even work at all how can I remove the second choice when it isn't even there. Take a look at my boot.ini that is the whole thing nothing is left out.


[boot loader]
timeout=30
default=C:\
[operating systems]
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-29-2005, 01:37 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

If it shouldnt work at all then how are you in a OPS?!? I am takeing the time to try and help. I did respond even to your bump. All you had to say was that was not possible. I dont ahve only 1 OS so i couldnt give the default boot.ini. Sicen you dont want to take any help i wont give it anymore. Not a problem. I just cant wait to see how much wrong information you feed the members of this forum about Vista since you dont even use it.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-29-2005, 03:19 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Does this look like a working boot file not at all but does it work, yes. Why it works I don't know.

[boot loader]
timeout=30
default=C:\
[operating systems]

Mak I'll try to further explain things in a PM but also take note I do use MS Virtual PC and still can use Vista on my XP OS. But it is a pain only having 480 RAM having to share that with a host and virtual machine can be a pain.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-30-2005, 02:22 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Well Tyler have you thought about partitioning your HDD so you can dual boot? That is what i have done with my machine. It wasnt easy mind you but it is well worth it.
BTW why are you so insistant on Editing your posts after someone comments on them. Afraid other members might see the truth. You dont take into consideration what other people on this forum know. You think you know it all and have every right to snap back at then when they are wrong.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-30-2005, 03:11 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Because mak you of all people should know that dual booting with Vista is no fun at all. Now yes I even sent you a PM explaining things so back off.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-30-2005, 03:25 PM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Excuse me? Just cause you have a bad day i am just supposed to be all hunky dory? Grow up. We all have bad days. Dont take it out on members of a forum. What does that get you?

It is not difficult to dual boot at all. I can do everything i need in Vista and if by chance i have a crash i can then just jump back to XP. Simple really. You just choose not to.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.