Boot from CD - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-29-2006, 01:45 AM   #11 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default

Quote:
Originally posted by talldude123
You'll have to change it.

Better yet, why don't you change the boot order from DVD-ROM then Hard Drive? Then it has to search the CD-ROM, then the HD.
I dont understand. This is what I got out of it so far.

HL-DT-STDVD-Rom GDR - DVD Drive?
4M-HL-DT-ST GCE-8526B - Hard drive?

But wait I have a CD and DVD drive on my PC. Im pretty sure the one I always use is CD the DVD one i think is just for playing dvds? im confused by all these crazy letter combos and so many drives
__________________

Max Power is offline  
Old 07-29-2006, 03:09 AM   #12 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by talldude123
You'll have to change it.

Better yet, why don't you change the boot order from DVD-ROM then Hard Drive? Then it has to search the CD-ROM, then the HD.
no he won't. he set 2 different options. 1st was boot order. 2nd was primary boot cd-rom
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 07-29-2006, 09:39 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Sevenor's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 243
Default Re: Boot from CD

Quote:
Originally posted by Foostaple
... Of course make it boot from a CD.
Why "Of course make it boot from a CD"? Did you mean you just want to make sure that the pc to boot from CD (for example for the purpose of reinstalling the OS)? If so then just arrange the Boot Device Priority as follows:

Boot Device Priority
- 1st - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd - 1st FLOPPY Drive
- 3rd - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0

OR

Boot Device Priority
- 1st - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0
- 3rd - 1st FLOPPY Drive

But for the above-mention purpose, the 2nd and 3rd boot device priorities are not important to you.

However, after reinstalling your OS, in order that your pc can boot up from your hard disk a little bit faster, it's best that you change the priority one more time to:

Boot Device Priority
- 1st - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0
- 2nd - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 3rd - 1st FLOPPY Drive
Sevenor is offline  
Old 07-29-2006, 10:14 AM   #14 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Boot from CD

Quote:
Originally posted by Foostaple
Ok I have refomated my PC a few times but I always forget what setting to change in my Bios. Of course make it boot from a CD.

So first I go into my Bios and go to "Boot" section. I know I have to change something there. Theres a hole bunch of stuff I can change in that section but i narrowed it down to two things. I only gota change something in one of them though but I dont even know what to change.

Boot Device Priority

- 1st - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd - 1st FLOPPY Drive
- 3rd - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0

OR

Atapi CD-Rom Drives

- 1st drive - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd drive - 4S-HL-DT-STDVD-Rom GDR


Thats how the setting are now.. which do I change and what do I change
I came in drunk last night. I'll explain better. my bios has a similar setup

the first is your boot priority. the 2nd one is, which one do you was to set as the primary boot cd-rom. in my experience dvd rom reads discs better, so I would set that first.

now my bios will still let me boot from both devices, both most bios will make the other drive (2nd) unbootable if it isn't the primary one
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 07-29-2006, 12:20 PM   #15 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default Re: Re: Boot from CD

Quote:
Originally posted by Sevenor
Why "Of course make it boot from a CD"? Did you mean you just want to make sure that the pc to boot from CD (for example for the purpose of reinstalling the OS)? If so then just arrange the Boot Device Priority as follows:

Boot Device Priority
- 1st - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd - 1st FLOPPY Drive
- 3rd - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0

OR

Boot Device Priority
- 1st - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 2nd - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0
- 3rd - 1st FLOPPY Drive

But for the above-mention purpose, the 2nd and 3rd boot device priorities are not important to you.

However, after reinstalling your OS, in order that your pc can boot up from your hard disk a little bit faster, it's best that you change the priority one more time to:

Boot Device Priority
- 1st - PM-WDC-WD1600JD-00HBB0
- 2nd - 4M-HL-DT-ST GCE-8526B
- 3rd - 1st FLOPPY Drive

But that still isnt changing the 1st boot one. Dont I have to make first boot CD
Max Power is offline  
Old 07-29-2006, 12:54 PM   #16 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

this is a simple thing, that you are just making hard for yourself. just boot from the cd rom drive. if it don't work, put it in the other cd rom drive
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 07-30-2006, 03:12 AM   #17 (permalink)
True Techie
 
Sevenor's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 243
Default

Quote:
Originally posted by EricB
this is a simple thing, that you are just making hard for yourself. just boot from the cd rom drive. if it don't work, put it in the other cd rom drive

That's right!
__________________

Sevenor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.