bittorrent settings - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2005, 02:43 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default bittorrent settings

what are the best settings to make my torrent client work to its potential.
here are the setting that i can change and what they are at.

minium port- set at 10000
maximum port- set at 60000
randomize ports- is checked
kick/ban clients that send bad data- is checked
dont allow multiple connections from same ip- is checked
retrieve scrape data- is not checked

local ip- nothing in box
ip to bind to- nothing in box
minimum number of peers- set at 20
max peer connections- no limit
upnp- disabled

my computer is connected to a linksys router so i can config ports and other stuff. so any ideas to config my client would be great
__________________

benzimm86 is offline  
Old 08-14-2005, 08:47 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

any ideas???
__________________

__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-14-2005, 09:21 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2
Default

Actually, the default settings work well for me. I am thinking of that the best settings may differ depending on the different computer configration. Is there anybody can expound?
oakhg is offline  
Old 08-14-2005, 09:36 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

the thing is i get a lot of problem connecting to tracker messages. i dont now if that is actaully slowing things down or what the deal is with that. i also have one that downloaded 98.8% and now has been hung for the past week. why would that happen
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-15-2005, 03:18 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: NYC
Posts: 293
Default

if tracker is having problems, most likely the tracker is expired
and since you got stuck at 98.8% for a week it means no one is uploading to you

forward the port in your router of what port you are using
that might help
__________________
professor at your service
XFlamez is offline  
Old 08-15-2005, 04:52 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2
Default

Totally agree with the above
__________________

oakhg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.