bios (i think) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2004, 03:59 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 402
Default bios (i think)

my brother has deleted bois settings, dose anyone know how to get them back?
__________________

__________________
PC Specs:


Corsair TX550M ENTHUSIAST 550W
Intel B85, S 1150, DDR3, SATA III, PCIe 3.0 (x16), MATX MoBo
Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
16GB (4x4GB) Corsair Vengeance Blue DDR3 PC3-12800 (1600)
4GB MSI GTX970 GAMING PCI-E
960G SanDisk UltraII SSD + 2TB SEAGATE Hard Drive
Windows 10

**Spud**
Spud5437 is offline  
Old 06-28-2004, 04:10 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

what kind of Bios settings?
You can't really delete them, but you can change them...
Is there a problem here or something?
__________________

Inaris is offline  
Old 06-28-2004, 04:17 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 402
Default

i had just formated my hard disk and had a MADX BOOT floppy in the drive which has the buttons for formating deleting bios setting and other things. (computer will not boot or do anything at all)
__________________
PC Specs:


Corsair TX550M ENTHUSIAST 550W
Intel B85, S 1150, DDR3, SATA III, PCIe 3.0 (x16), MATX MoBo
Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
16GB (4x4GB) Corsair Vengeance Blue DDR3 PC3-12800 (1600)
4GB MSI GTX970 GAMING PCI-E
960G SanDisk UltraII SSD + 2TB SEAGATE Hard Drive
Windows 10

**Spud**
Spud5437 is offline  
Old 06-28-2004, 05:04 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118
Default

What Motherboard are you running on??

Most likely you flashed your bois, but didn't install the new one :/
__________________

Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Old 06-28-2004, 06:39 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 402
Default my motherboard

XP with a 40GB Seagate hard drive, MSI (Micro Star) MS-6391 (845 Pro4) motherboard and it has 256mb ram; please suggest anything that might be helpful. Thanks
__________________
PC Specs:


Corsair TX550M ENTHUSIAST 550W
Intel B85, S 1150, DDR3, SATA III, PCIe 3.0 (x16), MATX MoBo
Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
16GB (4x4GB) Corsair Vengeance Blue DDR3 PC3-12800 (1600)
4GB MSI GTX970 GAMING PCI-E
960G SanDisk UltraII SSD + 2TB SEAGATE Hard Drive
Windows 10

**Spud**
Spud5437 is offline  
Old 06-29-2004, 03:35 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Supposing your BIOS wasn't flashed but just changed to incorrect values, your MOBO instruction book should tell you the location and use of a jumper to reset them to default. If they were improperly flashed and you can still boot from a diskette, go to your mobo manufaturer's site. They should have a utility you can save to disk to change/upgrade your BIOS. Install disk in computer and follow instructions.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 06-29-2004, 06:05 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 402
Default

i have the disk your talking about but the computer dose not even read the floppy drive it just turns on and beeps. nothing comes up of the screen or anything.

i think im going to have to take it to the shop, thanks anyway
__________________
PC Specs:


Corsair TX550M ENTHUSIAST 550W
Intel B85, S 1150, DDR3, SATA III, PCIe 3.0 (x16), MATX MoBo
Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
16GB (4x4GB) Corsair Vengeance Blue DDR3 PC3-12800 (1600)
4GB MSI GTX970 GAMING PCI-E
960G SanDisk UltraII SSD + 2TB SEAGATE Hard Drive
Windows 10

**Spud**
Spud5437 is offline  
Old 06-29-2004, 01:32 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118
Default

hmmm, if you can't even read a floppy, try resetting your bios.

Open your case, and pop out that Round battery. Let it sit for a good 15 secs or so, then pop it back in.
__________________

__________________

Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.