Backing up onto a smaller HD? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2006, 07:31 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 384
Default Backing up onto a smaller HD?

Can I use Norton Ghost to backup a 200GB hard drive which is only using 50GB of space onto an 80GB hard drive? Is that OK?
__________________

Mr. tech is offline  
Old 08-29-2006, 08:31 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

i cant see why not. you have the space so go for it.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-29-2006, 09:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Default

Why not try EAZFIX ,go http://www.k62.net to download it or buy it. Hope you like it!!
Lander is offline  
Old 08-29-2006, 09:16 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

u can use the highest compression method to make it smaller
__________________
Osiris is offline  
Old 08-29-2006, 09:18 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 384
Default

Sheesh... I'm not that smart

Aslong as it fits I'm happy. Once it gets too large I'll just buy a larger larger hard drive.
Mr. tech is offline  
Old 08-29-2006, 09:19 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Thumbs up

well there will be a choice for you to choose so its nothing to do with being smart. You can do it.
__________________
Osiris is offline  
Old 08-29-2006, 09:19 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 384
Default

BTW, if the 80 GB hard drive already has 70GB's on it, do I have to FDISK it before I do the backup or does Norton Ghost do it for me?
Mr. tech is offline  
Old 08-29-2006, 09:21 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

norton will do it for you but you can do it also via diskmgmt.msc
__________________
Osiris is offline  
Old 08-29-2006, 09:33 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 384
Default

Thank you
__________________

Mr. tech is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.