automatically lock xp? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2006, 06:01 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default automatically lock xp?

Heres the situation - me and 2 of my roommates pay for the cable connection...the 4th refuses so i lock him off of the computer i have in the living room...my other two roommates sometimes forget to logoff, and I am wondering if theres a way I can get it to log off automatically...

Actually i want to stay logged on but have the switch user screen come up...any suggestions?
__________________

__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 02-28-2006, 06:07 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 99
Default

no but here is a faster way to switch users hit the windows key and hit the L
__________________

Ihatewalmart is offline  
Old 02-28-2006, 06:47 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Create a new shortcut, and point it to %windir%\system32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

If you want to give it a nice icon, right-click on your new shortcut's icon, and choose properties. Type %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll under file name, and choose the padlock icon.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-28-2006, 07:35 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default

i knew about windows+L but it sucks because my roommates keep forgetting...oh well...just have to start remembering
__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 02-28-2006, 07:47 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

what about the shortcut?
__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.