AOL installation on new comp, need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2006, 10:42 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default AOL installation on new comp, need help

Hi. I finally got my new system put together last night and I tried to install internet on it. I installed AOL(ya dont tell me how bad it is) and thats where my problem started. I installed XP Pro with SP 2 on it and when i connected my DSL modem to my comp via USB nothing like "new hardware detected' came up I thought its nothing special, so I went on to logg in to aol and I do "detect modem" and it doesn't see it. I called AOL and they gone through many different steps with me and nothing worked. According to them its a "hardware problem." My mouse and keyboard are connected via USB as well, and they seem to work fine.

So far I used the modem on my old comp with Win XP Pro(w/o SP) and I'm thinking its the new security additions that might be blocking my aol connection (like firewall, which i turned off btw). Does anyone know what can cause this?

Here are my specs:
DFI LanParty nF4
amd athlon 3700+
eVga 7800gt
1GB of OCZ Extreme Series RAM

I'd really appreciate any help, any suggestions that you guys might have.
__________________

Therock is offline  
Old 03-12-2006, 10:46 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 303
Send a message via AIM to s0me0ne Send a message via Yahoo to s0me0ne
Default

if that gave you a disk with your modem try installing the usb drivers from that. Windows xp might not come with the right modem drivers, whats the modem modle?

on a side note if your machine comes with network card why not switch to a network cable over usb?
__________________

__________________
Anal nerd who can\'t spell.
s0me0ne is offline  
Old 03-12-2006, 10:53 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default

Can I download those drivers from a site? or they should be on the CD with mobo?

Thx for reply.
__________________
AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2.8GHz
DFI LanParty nf4 ultra-d
eVga 7800GT 256MB
1GB OCZ extreme series (2 x 512)
OCZ 550 Watt PSU
Samsung 200GB 7200rpm
Tsunami Dream Case
Therock is offline  
Old 03-12-2006, 11:04 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

ditch aol. they are notorious for jacking up your high speed setting, so that you will quit high speed and go to their dial up.

you can try having aol use IE connection setting. AOHell does have a broadband option instead of modem, but I don't use the ****** software, so I don't know where it is (I have enable it on other people's computers)
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-12-2006, 11:08 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default

I plan on switching to something else, like earthlink. In the meantime, I need this bad. So, does anyone know when i can get those USB drivers?
__________________
AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2.8GHz
DFI LanParty nf4 ultra-d
eVga 7800GT 256MB
1GB OCZ extreme series (2 x 512)
OCZ 550 Watt PSU
Samsung 200GB 7200rpm
Tsunami Dream Case
Therock is offline  
Old 03-12-2006, 11:16 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Therock
I plan on switching to something else, like earthlink. In the meantime, I need this bad. So, does anyone know when i can get those USB drivers?
motorola's website. they should be enable allready though. it's a pain in the butt to configure usb internet
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-13-2006, 05:57 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 120
Send a message via AIM to Therock
Default

Problem solved. I installed new drivers from DFI board CD and it didnt help. I called AOL again and this guy told me to go to control pannel and then go to System --> Hardware, and as it turned out, my comp wasn't detecting my DSL mdoem. I just had to right click it and update it and now it works fine. Thanks for all the help.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2.8GHz
DFI LanParty nf4 ultra-d
eVga 7800GT 256MB
1GB OCZ extreme series (2 x 512)
OCZ 550 Watt PSU
Samsung 200GB 7200rpm
Tsunami Dream Case
Therock is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.