Any one else have this problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-16-2006, 09:43 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
The Napster's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my car
Posts: 250
Send a message via AIM to The Napster Send a message via MSN to The Napster
Default Any one else have this problem?

I have windows vista Ultimate (not sure if this is rc1 or rc2, but w/e) Its my cousins and i use it 2. When I use it is seems surprisingly slow for a new os thats suppost to be so much faster than xp. For one thing it horribly sucks at multitasking, when i waz installing half life 2 EP1 the curser waz really jumpy and slower than dog crap when windows opened, and the other thing that bugs me to death is the windows explorer bar freezes about every 30 sec, which gets really REALLY annoying when im trying to open windows or anything fast. (i go to po a window back up and i have to wait for the explorer to respond after about 5 sec) I also get the blue screen after being on for about 10 min, but i figured out that waz my display driver. Does anyone else have these problems, or bugs with vista? it sems very unstable and unrealible, not to mention really jumpy, cant fast click like i normally do. and would there be a way to fix it or speed it up. its 64 bit version.
__________________

__________________
DFI infinity RS 482
3Gig Corsair PC 3200
AMD X2 4400+ 2.4ghz
250Gig Samsung SATA 3.0 7200rpm
250Gig Hatachi SATA 3.0 7200 rpm
60Gig Maxtor ATA 5400 rpm
2x160Gig WD SATA 7200 rpm RAID-0
ATI X850XT 256mb
Antec TruePower 430
The Napster is offline  
Old 10-16-2006, 10:27 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

No. Simple answer. That is why it is a BETA. It isnt gonna be faster than XP just yet. they still have to trim some of the fat off it yet. RC2 is quite good and very stable. I have been using it as my Main OS since it was released.

I am gathering that you are using RC1. The Display drivers gave me nothing but problems on RC1. I got multiple BSOD's with them installed. I know that the topic of Vista and games has been gone over.
http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=126462

It just goes to show you that the games is not M$'s problem. That is up to the game developers. Just like the apps is the software developers. If Avast and Daemon tools can get their software to work everyone should be able to.

Also you are at a bit of a disadvantage since you are using 64Bit. It isnt as highly supported for apps let alone drivers. My only suggestion would be to try Vista Build 5744. That is the most recent build and it is good. Not better than XP just yet. But it is getting there.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-16-2006, 10:31 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
The Napster's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my car
Posts: 250
Send a message via AIM to The Napster Send a message via MSN to The Napster
Default

yesh, i had read that forums right before i posted, i understand that its in beta and wont be perfect and i know that games definatly wont be, but i just think even for beta its too flawwed, and i was just wondering if anyone else had these problems so i could tell if was just my machine or it was actually this bad.
__________________
DFI infinity RS 482
3Gig Corsair PC 3200
AMD X2 4400+ 2.4ghz
250Gig Samsung SATA 3.0 7200rpm
250Gig Hatachi SATA 3.0 7200 rpm
60Gig Maxtor ATA 5400 rpm
2x160Gig WD SATA 7200 rpm RAID-0
ATI X850XT 256mb
Antec TruePower 430
The Napster is offline  
Old 10-16-2006, 10:33 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Well what build does he have. If you know that info i can help you along a bit more. If it is 5744 then i think it is the machine. Also have to remember that Vista really needs 1GB of RAM to run smoothly. Anything less you will notice lag. Espically while installing games.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-16-2006, 10:39 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
The Napster's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my car
Posts: 250
Send a message via AIM to The Napster Send a message via MSN to The Napster
Default

ok, its vista rc1 build 5600. I know its not because i dont have enough ram. I have 3 gigs of it.
__________________
DFI infinity RS 482
3Gig Corsair PC 3200
AMD X2 4400+ 2.4ghz
250Gig Samsung SATA 3.0 7200rpm
250Gig Hatachi SATA 3.0 7200 rpm
60Gig Maxtor ATA 5400 rpm
2x160Gig WD SATA 7200 rpm RAID-0
ATI X850XT 256mb
Antec TruePower 430
The Napster is offline  
Old 10-16-2006, 10:55 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Build 5600 is RC1 and that one was a bit buggy. There was 2 builds released after that. Build 5744 is much better and much more worth it to use. I even stopped using 5600 after a week cause it was so laggy and buggy. they did fix that with 5744.

Hope that gives you some better insite.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-16-2006, 11:02 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
The Napster's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my car
Posts: 250
Send a message via AIM to The Napster Send a message via MSN to The Napster
Default

ok, thanx that would explain y its glichy, i was using it on all my replys except this one, now im back on xp because it blue screened again. Ill see if he can get 5744. Is that called rc2 also? or is rc2 after 5744
__________________
DFI infinity RS 482
3Gig Corsair PC 3200
AMD X2 4400+ 2.4ghz
250Gig Samsung SATA 3.0 7200rpm
250Gig Hatachi SATA 3.0 7200 rpm
60Gig Maxtor ATA 5400 rpm
2x160Gig WD SATA 7200 rpm RAID-0
ATI X850XT 256mb
Antec TruePower 430
The Napster is offline  
Old 10-17-2006, 06:04 AM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Build 5744 is RC2. Build 5600 was RC1.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-19-2006, 10:26 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
The Napster's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my car
Posts: 250
Send a message via AIM to The Napster Send a message via MSN to The Napster
Default

where can i get rc2 cause i have rc1 now.
__________________
DFI infinity RS 482
3Gig Corsair PC 3200
AMD X2 4400+ 2.4ghz
250Gig Samsung SATA 3.0 7200rpm
250Gig Hatachi SATA 3.0 7200 rpm
60Gig Maxtor ATA 5400 rpm
2x160Gig WD SATA 7200 rpm RAID-0
ATI X850XT 256mb
Antec TruePower 430
The Napster is offline  
Old 10-19-2006, 10:36 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 120
Default

Quote:
Originally posted by The Napster
ok, its vista rc1 build 5600. I know its not because i dont have enough ram. I have 3 gigs of it.
3 gigs on your computer?? Wow! I have never seen a PC with some much memory.
If vista is slow on your machine, I can't imagine how it would run on 512MB RAM machine.
__________________

ablaye is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.