Am I Bottlenecking? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2008, 01:56 PM   #21 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default Re: Am I Bottlenecking?

Sounds like the old "Newegg end-around run" to me.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-30-2008, 02:04 PM   #22 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Thats exactly what it is And this is why:
Newegg.com - OCZ Reaper HPC Edition 4GB(2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

Keep 2GB in for now, and put in 2GB later when I eventually switch to 64bit. (Its like ... $25 more for me to go from 2GB -> 4GB)
__________________

__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Old 01-30-2008, 05:50 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Newegg.com - Crucial Ballistix Tracer 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail
Opinions? Read some crappy reviews on that OCZ Reaper stuff (heatsinks falling off mainly), but this stuff is said to overclock really well (next build is going to be all overclocking stuff - no more value crap for me )
__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Old 01-31-2008, 06:14 PM   #24 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Am I Bottlenecking?

Quote:
Originally Posted by SpikedCola View Post
Any of you guys live in the northern to north-eastern States? Ive got a favour to ask of someone that does.
NY State here. Great storm cause net losage for a few days...

As for the RAM i have heard of the Ballistic RAM. I have heard it is decent. Some have had issues with it while others havent. Those that have not find it to be great.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-01-2008, 12:40 AM   #25 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Picked up 2x1GB tracers off the BST, and all the reviews Ive read sound very promising, so we'll see how this turns out!
__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Old 02-18-2008, 09:51 PM   #26 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Tracers are in, running at 1000MHz, and Im actually seeing worse framerates in high-traffic areas in-game (30-40fps in Shatt, SW, etc), but better framerates when Im playing solo (120-130fps)
__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Old 02-18-2008, 09:54 PM   #27 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Am I Bottlenecking?

It could be because of all the extra thigs it has to render? Dont know really. The RAM was used. Have you tested it with MemTest?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-18-2008, 10:03 PM   #28 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
It could be because of all the extra thigs it has to render?
This is exactly the problem, as everyone sees this issue, but now Ive got faster RAM, and my CPU usage doesnt go over 60%... What else can I do to get my fps up?


Quote:
The RAM was used. Have you tested it with MemTest?
Havent seen any tell-tale signs of problems, but youre right, it probably wouldnt hurt. Ill run it later on.
__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Old 02-18-2008, 10:17 PM   #29 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Am I Bottlenecking?

Have you boosted your settings in game? If so maybe take them down a notch while playing online so you dont get nailed. Also what is your latency? That could also be your adversary here as well.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-18-2008, 10:20 PM   #30 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 457
Send a message via MSN to SpikedCola
Default Re: Am I Bottlenecking?

Settings are the same as they were before. Latency is 1000ms, maybe 1200ms on bad nights (wanna know why? see my sig). Thats possibly what it is aswell.
__________________

__________________

Asus P5E | Q6600 | 2x2GB Corsair Dominator DDR2-1066 | BFG 8800GTS | 5x1.5TB SATA2 | 2x500GB SATA2 in RAID1
SpikedCola is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Computer for Vernong!!!! Peter.Cort System Upgrades 58 11-14-2007 09:32 PM
I am bottlenecking my GPU? krazieaznboi New Systems | Building and Buying 7 08-07-2007 02:37 AM
Issue with FPS in Counter-Strike:Source, bottlenecking? Aaron023 Hardware Repairs and Troubleshooting 17 07-01-2007 04:55 PM
bottlenecking funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 6 06-10-2007 07:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.