Adobe Premiere 1.5 Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-04-2006, 07:51 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default Adobe Premiere 1.5 Problem

Ok my dad just started having a problem in premiere in which it lags in recording and playback of video. Ok what he does is he takes a dv camera and records it into pc via firewire and when it records it lags and same in playback but it doesnt at same times when you look at it both. Now when u watch from camera it doesnt lag. The specs are a sony vaio 2.4ghz 533fsb mx440 64mb pc2100 512mb lots of hds. We have tried unplugging the hds since they are usb. He has a 512mb pc3200 stick but ever since he put it in he thinks it might have been problem. Antway you guys got any ideas?
__________________

Pepsiboy700 is offline  
Old 03-04-2006, 09:22 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Quote:
mx440 64mb pc2100 512mb
thats your dads problem, he needs more RAM, and a 128MB video card might help a little...

get him to get the RAM to 1GB, at least...
__________________

talldude123 is offline  
Old 03-04-2006, 09:26 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

he could have 1gb but its not the video card. It never did this before besides just threw in a 9600xt and it still does it and 1gb of 2x 512mb pc3200 didnt help either.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 03-04-2006, 11:43 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Premiere does require at least a gig of ram to perform halfway right
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-05-2006, 01:44 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

but what should i try that would make this do this all of a sudden
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.