administartor disabled display & registry editing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2006, 11:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 18
Default administartor disabled display & registry editing

This is the problem.
Every time I try to open up reg edit or use a reg file it says your administartor has disabled this , or something to the effect.

I also get the same message but it says dispay instead of reg edit when I click to change my display properties.

There's something I need to do that I need both of these things for so if anone can tell me how to change these settings I would be very greatful.
O and yes I'm the system administrator, and also I do know it has omething to do with services or something I just don't really mess with that stuff so don't know where to go or what to do to change them.
__________________

Mecctro is offline  
Old 03-07-2006, 12:05 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

are you trying to hack into a school or government computer? or is this your own PC?

if it belongs to somebody else, dont try hacking or entering passwords.
__________________

talldude123 is offline  
Old 03-07-2006, 12:16 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 303
Send a message via AIM to T1junkie
Default

It looks like Editing those settings has been disabled via a system policy.

if your getting that message on a stand alone workstation and you are in the same group as the administrator, I can't help you because the policy editor will probely be disabled.

If you are part of a Windows Domain and the policy is applied via the domain you need to edit the applicable policy in active directory


the policy editor (the gp stands for Group Policy) is "gpedit.msc" just type that in the run box
__________________
IBM/Lenovo T43 2687DSU
Pentium M 2.0Ghz
1024 MB (DDR2 SDRAM)
80 GB Ultra ATA, 5400 RPM
14.1\" LCD
Windows XP Pro
DVD-R
64MB ATI MOBILITY RADEON X300
Integrated 802.11A/B/G, Bluetooth, 10/100/1000 Eth.
T1junkie is offline  
Old 03-07-2006, 08:23 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 18
Default

No this is my PC I just need to fix it like asap if anyone can help
Mecctro is offline  
Old 03-07-2006, 10:13 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

theres a vbs script that fixes it ive attached it simply double click it to enable the registry editor , anyway its possible a trojan has disabled the registry editing i suggest youll get hijackthis http://www.majorgeeks.com/download3155.html
click "do a system scan and save a logfile" and open a thread on this section http://www.techist.com/forumdisplay.php?forumid=126 and copy & paste the log
Attached Files
File Type: zip regenable.zip (1.2 KB, 9 views)
jeremy is offline  
Old 03-07-2006, 10:19 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 18
Default

o k apparatly I also can't run vb scripts either, this is really wierd.

I already have it and no I don't have a trojan.

I've never seen something like this before, this just started day before yestarday... well I'm messed.

I need to no how to manually do it if at all possible, because everything that I do seems to be screwed up.

I really think it's a service thing.
Mecctro is offline  
Old 03-07-2006, 10:26 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

try an alternative registry editor it just might work
http://www.majorgeeks.com/download2774.html
maybe you have some sort of user limiting software installed? but i guess thats not an option if your the only one that uses the pc , also try this restart and click f8 you know til the menu will show up and select "last known good configuration" , also think back and try to remember what you been doing before it started to happen then you might get to the troublemaker
jeremy is offline  
Old 03-07-2006, 12:07 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 18
Default

well i got a .reg file how do you use that with the new regeditor or sumthin?
Mecctro is offline  
Old 03-07-2006, 12:18 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

i checked it out , its not possible to import reg files with that one however you can import with this one http://www.resplendence.com/download/rrtri.exe
or alternativly use the windows xp builtin reg tool start-->run-->cmd
reg import file.reg / reg import drive:\folder\file.reg
jeremy is offline  
Old 03-07-2006, 12:23 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 18
Default

I'm checkin to see if it works

thnx for the help
__________________

Mecctro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.