Admin on the Welcome screen? how to enable? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2004, 09:32 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 79
Default Admin on the Welcome screen? how to enable?

I just set this box up with three "extra" accounts (created during out-of-box experience) but I intended for the Admin account (created during Windows Setup) to be shown on the Welcome screen. It's a computer I set up for my brother, and he's the Admin account. I could do classic logon, but I want to make things as simple as possible. (We're talking about a guy who can get 150 pieces of spyware past Norton Internet Security and Ad-Aware.)

I remember once there was something that "un-hid" the Admin account on the Welcome screen, but I can't find it now.

Thanks in advance.

Oceanb0rn is offline  
Old 12-22-2004, 10:33 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
willsko87's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240

I pressume ur using Windows XP (it might be in other OS as well) ...there is an option in Computer Management that allows u to enable/disable accounts. Start > Programs > Accessories > Administative Tools > Computer Management

Im not sure if this allows you to view it on the welcome screen. I dont have my admin account on the welcome page either and the box to disable it is unchecked so maybe its not the way. Can some1 confirm this.

Good Luck


willsko87 is offline  
Old 12-22-2004, 10:35 AM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Sep 2004
Posts: 371

I thought the admin only showed up in safe mode or if it was the only account. You really dont need it there, a computer administrator has the same rights.
IAM_7154 is offline  
Old 12-22-2004, 10:56 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 79

Yeah, but I got that (root admin) set up for my brother. Any way to make it appear in Welcome?

Yes, Windows XP Professional. I checked in Computer Management, and there was nothing about the Welcome screen.

My computer:

AMD Athlon64 3200+ S939
1024MB Dual Channel DDR400 Corsair XMS with LED activity indicators
256MB GeForce 6600 PCI-E by Chaintech
Aspire X-Navigator case with 500W PSU, 6x80mm fans, 1x120mm fan
Gigabyte nForce4/PCI-E S939 mobo
16X DVD±R Dual Layer burner
Memory card read/writer
...and a Led Zeppelin sticker!
Oceanb0rn is offline  
Old 12-23-2004, 12:16 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 807

Originally posted by Oceanb0rn
Yeah, but I got that (root admin) set up for my brother. Any way to make it appear in Welcome?
Go to your control panel > Users and Passwords > check the box that says "Users must enter a username & password to use this computer"... see screenshot below.
Lone Wolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.