AD control - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2005, 04:28 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 66
Default AD control

I have a 2wk deadline for cleaning up AD... Overall, its not too bad, but I should probably start by making adjustments to who is doing what. Right now I know that at least 10 users (of 6,000 users) have admin access so controlling what takes place is a challenge. Any body got general suggestions for delegating control.

thanx
__________________

imDAtek is offline  
Old 05-18-2005, 03:09 PM   #2 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Go a little further into detail as to what you would like to do. I would start by setting up some organizational units. You will be surpised how quickly AD cleans up when you have some of those in place.
__________________

Him is offline  
Old 05-18-2005, 03:23 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

What is AD?

-SkyHi
SkyHi is offline  
Old 05-18-2005, 03:25 PM   #4 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

You could Google it.

j/k It's Active Directory.
Him is offline  
Old 05-18-2005, 03:42 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

I did google "AD," but I came up with
http://www.google.com/search?q=AD&so...utf-8&oe=utf-8
So many things, I didn't know what he was talkin' about.

-SkyHi
SkyHi is offline  
Old 05-18-2005, 03:44 PM   #6 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Damn, that is alot of things. But yes, it's Active Directory. You know what Acitve Directory is, right? If you dont, I'll tell ya, I wont make you Google it.
Him is offline  
Old 05-18-2005, 04:09 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 66
Default

i'll specify Active Directory next time... have some ou's in place, the task is to configure all accts so that each one does exactly what i need it to and nothing else
imDAtek is offline  
Old 05-18-2005, 04:24 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 319
Send a message via AIM to evelmunkey
Default

need to create groups of users and assign permissions at the group level not the user level.
__________________

__________________
evelmunkey is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.