Accidentally ended explorer.exe.....now Windows is useless - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-18-2006, 06:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Default Accidentally ended explorer.exe.....now Windows is useless

I was looking in the processes tab of the windows task manager I accidentally ended explorer.exe (not really important how that came to be) So I thought no problem I'll just restart and when I do the only icons that appear properly are a few quicktime files on my desktop, and when I try to open any application I get a little error message "No locking handle found" now I would appreciate any support (as soon as possible because I got fear and I want to try it out etc)

Thanks in advance
__________________

SunshineAutos is offline  
Old 08-18-2006, 06:53 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Hit Ctrl+Alt+Del to get the task manager up. From there click File>New Task. When it comes up just type in explorer.exe and everything should come back up.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-18-2006, 07:21 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

I did that once and had the same result, but lucky for me i got it back just as quick
jonny_uk is offline  
Old 08-18-2006, 03:15 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

have you tried restarting explorer? also what happens if you boot to safemode ?

ctrl + alt + del > file > new task > explorer.exe
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-18-2006, 03:43 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

i did that once b4... and i just restarted explorer like you said
If all else fails, a fresh reinstall of xp will do the trick
alexsabree is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.