2 harddrives, 1 not showing up in My Computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2004, 12:14 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 73
Send a message via AIM to tyledogg Send a message via Yahoo to tyledogg
Default 2 harddrives, 1 not showing up in My Computer

Rite, i have 2 harddrives on my computer, one with Windows XP Pro and the other with Mandrake Linux 10. My problem is the Mandrake Linux HD wont show up in My Computer.
__________________

__________________
Signature
tyledogg is offline  
Old 07-24-2004, 03:46 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

could it be because mandrake is formatted with something other than FAT or NTFS? if something completely fails it always something very obvious and simple. it could also be that the hard disk has completely failed or is not connected properly. the first thing to check is what file system is mandrake formatted with.

-edit
i'm re-reading your question. I don't know what you mean exactly by "won't show up". which operating system is it booting to? are you trying to access the mandrake hard disk through winXP? is the hard disk being detected in the BIOS on bootup?
__________________

ekÆsine is offline  
Old 07-25-2004, 04:39 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

First, check if the BIOS detect "both" drives. If not, you prolly have set your jumper wrong or your HD is not properly connected.
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-25-2004, 04:41 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

few questions:

1: what partition ur Mandrake is on? FAT32/NTFS/Linux?

2: u dont see H/D from Windows or Mandrake? or both?
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 07-25-2004, 08:49 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

dual boot is one thing but to access a linux drive from XP u would need 3rd party software to read... guess it depends on the file allocation table that u are using for linux
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.