Are you smarter than Gateway Tech Support? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2007, 10:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Default Are you smarter than Gateway Tech Support?

I just got done having an hour conversation with Gateway which got me nothing. I've got a Gateway Tablet Notebook, and I'm trying to get my desktop to show up on my TV....I've got the RCA cord.....is this possible?
__________________

rentsch33 is offline  
Old 11-30-2007, 12:27 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

You just have the RCA cord? Do you have s-video out on the tablet?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 11-30-2007, 12:28 AM   #3 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

what type of video card you have? You need something with an s-video-out.. look for a pic of it on google, once you attach it, it's pretty simple from there on, you just use the graphics card GUI to set it up, where you can chose to clone or extend your desktop to the TV screen and set refresh rate and resolution

wait, my bad, you mentioned desktop, i didn't know you had a laptop, you've gotta have an s-video output either way...
__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Old 12-01-2007, 06:53 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

Quote:
ait, my bad, you mentioned desktop, i didn't know you had a laptop, you've gotta have an s-video output either way...
Or VGA input or DVI input on the TV.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 12-01-2007, 06:55 PM   #5 (permalink)
Putting the X in Sapper
 
SapperX's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boulder
Posts: 721
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

What kind of tv?
__________________
My Current PC-
Intel Q6600 G0 |Western Digital 250gb HD
Seagate 500gb HD | Western Digital 500gb HD | VisionTek HD4870 | 4gb Cruical Ballistix Tracer DDR2 800
850w Thermaltake PSU | Cooler Master Centurian 590 | 2x Dell 22" LCD

-900HA EEE pc
SapperX is offline  
Old 12-01-2007, 07:02 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

Quote:
Originally Posted by SapperX View Post
What kind of tv?
HDTV?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 12-01-2007, 10:08 PM   #7 (permalink)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois, USA
Posts: 2,363
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

Most new HDTV's (Plasmas, LCD's, etc) have either VGA or DVI (DVI usually in the form of HDMI, but there are DVI-HDMI adapters out there) inputs. I hooked my laptop to our Plasma TV and it worked fine.

If the TV is older and only has up to Component (RGB), you can often use RGB with your graphics card. Usually this comes in the form of a 7-pin S-Video cord that has Red, Green, and Blue RCA plugs on it.

If you TV doesn't support Component, and only supports up to S-Video, you can use an S-Video cable to go from PC to TV. Usually laptops have S-Video ports for their TV-out, so it should be simple.

If you only have composite, then you'll either have a composite (yellow) port on your PC, or you'll have a 7-pin S-Video (standard S-Video uses 4 pins, the extra 3 work with special adapters to provide composite and component jacks). If you have a 7-pin S-Video port, then your PC should have come with a yellow plug that had S-Video on one side and composite (yellow) on the other. Use that to connect the TV.

Usually you can find the software options by right clicking, Properties, then Settings tab. Usually you either extend your Desktop on to a second monitor or click the Advanced tab. If you use nVidia or ATi's newest packages, there will be an option (Catalyst for ATi, nView or something for nVidia) in your right-click menu already, just use that option instead.
__________________

CalcProgrammer1 is offline  
Old 12-02-2007, 04:53 AM   #8 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Are you smarter than Gateway Tech Support?

if the tv is not hdtv then it is fairly pointless trying to hook it up, to your computer as the resolution will be very low and difficult to set with lots of blurring.
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The worlds first tech support phone call. Kharn Off Topic Discussion 6 10-22-2007 04:36 PM
trouble with a Gateway Rounter SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-20-2007 12:37 PM
HP live chat tech support superdave1984 Off Topic Discussion 7 06-06-2007 03:30 PM
Tim Sweeney talks Unreal Tournament 3 tech details maroon1 PC Gaming 1 05-31-2007 08:23 AM
Dell Tech Support Moron Osiris Off Topic Discussion 16 04-04-2007 10:44 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.