Yet another laptop driver question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2007, 05:25 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Soundmaster2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 190
Default Yet another laptop driver question

I need the xp video driver for a Compaq f730us. All the ones I have tried give me an error saying that they cant find the hardware. I believe the video card is a Nvidia Geforce Go 6100.
__________________

Soundmaster2.0 is offline  
Old 10-13-2007, 05:35 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Yet another laptop driver question

Did you try Windows Update?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-13-2007, 08:34 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Soundmaster2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 190
Default Re: Yet another laptop driver question

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Did you try Windows Update?
It won't find the drivers.
Soundmaster2.0 is offline  
Old 10-13-2007, 08:48 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Yet another laptop driver question

Have you tried the drivers from the website?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-13-2007, 08:53 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 422
Send a message via AIM to Kubel
Default Re: Yet another laptop driver question

You may have to force-feed XP the drivers. HP swears that this model uses 6150, and any use of a 6150 specific driver from HP will result in a fail error when installing. So...

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33549.exe - If this softpaq doesn't work, try grabbing another geforce driver from another HPaq laptop. It should work though.

Try extracting that EXE and then force-feed the driver (go to device manager, right click display adapter [might be called unknown device], click update driver, and then direct it to the directory where that softpaq is extracted to). Since HP doesn't officially recognize the 6100, their software checks your system for 6150. When it sees 6100, it fails thinking it's a completely different model (even though the driver is pretty much identical for both IGP's).

Also, you should install your chipset drivers before installing graphics!!!

Good luck.
__________________
For I am not ashamed of the gospel of Christ: for it is the power of God unto salvation to every one that believeth
~Romans 1:16
Kubel is offline  
Old 10-13-2007, 11:39 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Soundmaster2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 190
Default Re: Yet another laptop driver question

Quote:
Originally Posted by Kubel View Post
You may have to force-feed XP the drivers. HP swears that this model uses 6150, and any use of a 6150 specific driver from HP will result in a fail error when installing. So...

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33549.exe - If this softpaq doesn't work, try grabbing another geforce driver from another HPaq laptop. It should work though.

Try extracting that EXE and then force-feed the driver (go to device manager, right click display adapter [might be called unknown device], click update driver, and then direct it to the directory where that softpaq is extracted to). Since HP doesn't officially recognize the 6100, their software checks your system for 6150. When it sees 6100, it fails thinking it's a completely different model (even though the driver is pretty much identical for both IGP's).

Also, you should install your chipset drivers before installing graphics!!!

Good luck.
I got it. I didn't use your driver but i found one that worked when i forced it. Thank you so much.
__________________

Soundmaster2.0 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop question Soundmaster2.0 Laptops and Notebooks 2 10-13-2007 09:30 AM
Dell laptop video driver compatibility issue shonoluv Laptops and Notebooks 2 08-24-2007 11:10 PM
Apple Laptop Question...(wifi) Millenniumtiger Laptops and Notebooks 1 07-06-2007 10:40 PM
7600 GT Driver Question zetahammy Hardware Repairs and Troubleshooting 0 06-19-2007 12:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.