Is windows vista stable? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-20-2007, 01:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Default Is windows vista stable?

i have heard that windows vista is very unstable especially in the network areas. Is it true?

I intend to get a new laptop but most of them are vista recommend.

Anybody comment on this question?
__________________

biz_me is offline  
Old 07-20-2007, 01:21 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Is windows vista stable?

Hello,

I have Vista on my current HP Compaq NX7300 notebook and it's been running perfectly fine. No problems whatsoever. I use the integrated Broadcom WLAN adapter on my notebook to connect to variosus Wi-Fi networks and it's all good.

Chances are you'll run into less problems using new laptops that are pre-installed with Vista.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 07-21-2007, 04:12 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Default Re: Is windows vista stable?

Oh realli.. Ok thanks... But why so many people said that XP is better than vista? LOL...
biz_me is offline  
Old 07-21-2007, 05:21 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
saladfork's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 181
Default Re: Is windows vista stable?

Because at its launch, it was somewhat of a mess.

Although Vista will get better with time. Ive had it for a few months now.. Ive settled my qualms with it and now I'm fine with it.

In fact I've now grown accustomed to its networking stuff.... to the point that I have trouble navigating in XP just to get to the IP or other type of things.

Vista is fine with me, and sooner or later, people will have to change to it.
saladfork is offline  
Old 07-21-2007, 07:30 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Is windows vista stable?

My dad used to run Vista on his Laptop. He didn't like how it performs, or that there were problems running some of his programs, so he asked me to install XP on it for him.

It runs much faster with XP, and there aren't any issues with program compatibility with it.

It has a Turion 64 X2 1.6GHZ, with 1GB RAM and a Geforce 6150.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-21-2007, 08:03 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: Is windows vista stable?

I also have vista on my hp dv9000... and I haven't had any issues with it.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 07-21-2007, 03:06 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 79
Send a message via AIM to BottleRocket
Default Re: Is windows vista stable?

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
My dad used to run Vista on his Laptop. He didn't like how it performs, or that there were problems running some of his programs, so he asked me to install XP on it for him.

It runs much faster with XP, and there aren't any issues with program compatibility with it.

It has a Turion 64 X2 1.6GHZ, with 1GB RAM and a Geforce 6150.

Well that's probably why he had some problems with Vista, the 1GB of RAM. That might be fine for Vista Basic, and you're not a big multi-tasker. But any other version and you're probably going to want 2GB. I just bought my brand new laptop yesterday and it came with 2GB and Vista Premium.

I've also heard that Vista will be coming out with the first service pack some time soon, solving some issue that people might be having, is this true? Either way, Vista will be fine once service packs are out.
__________________

BottleRocket is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM
Windows Vienna re-codenamed Windows Mesa ??? Joe Li Off Topic Discussion 30 08-31-2007 05:09 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Windows Vista Networking Question seanramdeo Computer Networking and Internet Hardware 3 07-25-2007 07:11 AM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.