upgrading memory in Gateway laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2007, 07:20 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default upgrading memory in Gateway laptop

I am looking on ugrading memory in a gateway laptop. I called gateway to find out what RAM it will take. It uses ddr pc2700 200 pin. The guy told me that NOTHING will work in the laptop except their RAM. Is that true or was he just trying to sell me "gateway" ram???????????????????????????????
__________________

__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 08-24-2007, 07:21 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

That is not true. Other ram WILL work. What is the model number of the laptop?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-24-2007, 07:24 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

M320s-3400335
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 08-24-2007, 08:54 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

Any of these will do:
Newegg.com - Buy Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!

He was just trying to sell you their brand name of memory.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-24-2007, 09:06 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

ok thanks!!! I figured that dude was BSing me.
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 08-24-2007, 10:55 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

Yep, most any pc 2700 ram should work just fine. I got a stick of Patriot in my last lappy, which was a gateway, that was pc 2700. Worked perfectly if that helps.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 09-11-2007, 03:17 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Default Re: upgrading memory in Gateway laptop

Is this also true for Dell Laptops? I've heard they are only compatible with Dell RAM. I have an Inspiron 600m I'd like to upgrade - is it Dell only? The guys at Tigerdirect told me Dell only.
__________________

jto18 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading to core2duo on my laptop dashogun Laptops and Notebooks 8 08-12-2007 10:28 PM
Gateway laptop not starting. Static_11 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-10-2007 07:28 PM
Sandisk memory card will not work in my laptop , but i have the slot for it???? chaznad Monitors, Printers and Peripherals 1 03-26-2007 08:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.