Upgrading for a game - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2010, 07:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default Upgrading for a game

I am upgrading my laptop so it can run a game called Combat Arms. The requirements to run the game are
Processor speed: 2.4Ghz or better
My processor: Celeron(R) Dual-Core CPU T3000 @ 1.80Ghz
Graphics: Geforce FX 5600 or better
My graphics: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (284 MB graphics memory)
RAM: 2.00 GB
My RAM (in a few days): 4.00 GB

Can anyone tell me if that will be enough? All help is greatly appreciated.
__________________

pacman is offline  
Old 01-15-2010, 09:20 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Upgrading for a game

-Your laptop CPU is fine, 1.8 dual core is faster than 2.4.
-Graphics card you can't do anything about, you have an onboard graphics card and you can't upgrade that - sorry. The game requires 256 graphics card, yours is better than that anyways.
-I don't know your computer model, but most laptops are capped at a certain amount. If you have a 32 bit operating system you'll only have 3.5 GB total RAM, minus your 286mb graphics card, so a 32bit operating system will only have a max of around 3.25 GB RAM on your system.
__________________

__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 01-15-2010, 10:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default Re: Upgrading for a game

Thanks man, my computer is a HP Probook 4510 32-bit Windows vista basic.
pacman is offline  
Old 01-16-2010, 04:23 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Upgrading for a game

So it looks like that laptop will support up to 8 Gig. You have to have a 64 bit operating system for that though, so your's will only support 3.5 Gig RAM total (which includes video). SO minus your video you'll only have a total of 3.25 Gig RAM.

Seems like that is your only limitation.
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my God do PC's beat consoles! Joeyboy General Gaming 37 08-10-2009 11:39 PM
left 4 dead anyone??? saltynay PC Gaming 105 12-08-2008 10:42 AM
Upgrading Processor and ram.. How much should I expect game performace to jump? stainer711 New Systems | Building and Buying 6 07-01-2008 11:33 PM
Bioshock, game of the year maroon1 Polls 26 01-10-2008 10:28 AM
OMFG Ghostbusters Game in THE WORKS!!!!!!!! bobojuice General Gaming 13 12-06-2007 10:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.