Transfer HDD from laptop to empty laptop - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2016, 08:29 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
rulezero's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Earth
Posts: 1,685
Default Re: Transfer HDD from laptop to empty laptop

Quote:
Originally Posted by Frosty is a Snowman View Post
You can't transfer the licence, soblegally you can't do this.

But yes you can swap out hard drives, I have never encountered an issue since windows 7 was released.
I just make sure all the manufacturers drivers are removed before placing it in another computer.

yeah if you sysprep it, but I didnt want to get to technical

plus its always best to do a fresh install and restore data from backup.
__________________

__________________
Don't like what I say, ban me!
rulezero is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 09:16 AM   #12 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Transfer HDD from laptop to empty laptop

Quote:
Originally Posted by Frosty is a Snowman View Post
You can't transfer the licence, soblegally you can't do this.

But yes you can swap out hard drives, I have never encountered an issue since windows 7 was released.
I just make sure all the manufacturers drivers are removed before placing it in another computer.
You have about a 50/50 shot with Win7 and up, I've found. Usually I've only been able to get a direct swap working only with Win7 Pro for some reason... Home or Enterprise? Nope - never would work for me.

Quote:
Originally Posted by rulezero View Post
yeah if you sysprep it, but I didnt want to get to technical
Even with a sysprep I've tried it and it still BSOD'd at startup.

Quote:
Originally Posted by PinetopRoss View Post
OK,thanks.What I wanted to do is put her HDD into my HP laptop as the HP is a lot better than hers and I would give mine to her.O well,was a thought.She may buy a new HDD for mine and I would put 7 on it and then do the upgrade to 10,as normal.Thanks for all your replies guys.
Well you can wipe the HDD before putting it in the HP, and then use the key from the HP system to install Win7 and then do the upgrade to Win10. Then you'll be all nice and legal. That or like you said, buy a new HDD and install 7 / upgrade to 10.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting a bigger HDD. Can I transfer data from current HDD to the new one? UAHGorgix Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-08-2011 01:18 PM
Transfer data from old hdd to new hdd winxpuser50 Laptops and Notebooks 0 06-30-2010 10:16 AM
Horrible HDD to HDD transfer speeds? Raphael Argus Hardware Repairs and Troubleshooting 15 05-05-2006 06:27 PM
HDD to HDD transfer D.Arbib Microsoft Windows and Software 7 05-12-2005 09:16 PM
selling laptop, what is the best way to "empty" hd? banjo Monitors, Printers and Peripherals 6 01-27-2004 09:04 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.