Toshiba Satellite NETWORKING - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2010, 09:16 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
SirCyber's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: In a yellow Submarine
Posts: 1,113
Send a message via Yahoo to SirCyber
Default Toshiba Satellite NETWORKING

OMG it sucks! gain internet, lost internet, gain internet, lose internet. it's not my wireless access point, have two other people on the network, one connected physically, the other wirelessly. my lappy just pure outright sucks! any ideas on if this could possibly be a software issue that would not require me going to best buy or something to purchase a network card? or are these just notorious for having the worlds worst wireless solutions?
Honestly, it's gotten so bad that today I downloaded an app on my G1 that allows me to use the G1 as a tether, but it's dialup slow, can't run multiple windows/tabs or messenger services.
__________________

__________________
EVGA X58 Classified, EVGA GTX 275 CO-OP Edition, Intel Core i7 230@2.68GHz, 1080W Enermax Evolution, 6GB G-Skill DDR3@8-8-8-19

Quote:
Originally Posted by Mak213
Knowledge is power. Power is nothing if it is not shared.
SirCyber is offline  
Old 01-27-2010, 05:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Quote:
Originally Posted by SirCyber View Post
OMG it sucks! gain internet, lost internet, gain internet, lose internet. it's not my wireless access point, have two other people on the network, one connected physically, the other wirelessly. my lappy just pure outright sucks! any ideas on if this could possibly be a software issue that would not require me going to best buy or something to purchase a network card? or are these just notorious for having the worlds worst wireless solutions?
Honestly, it's gotten so bad that today I downloaded an app on my G1 that allows me to use the G1 as a tether, but it's dialup slow, can't run multiple windows/tabs or messenger services.
Don't know much about networking and stuff, but guessing it's software based because I'm using a Satellite laptop also and the connection is fine, wireless as well. Can't pinpoint what software though or if it really is .
__________________

joelm3103 is offline  
Old 01-27-2010, 09:52 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Try to get a USB wireless card, see if that helps. Do you have the correct drivers for your internal wireless card? Not window's default?

How far away are you from the access point? and how good of a connection do you have??
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-27-2010, 09:55 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Quote:
Do you have the correct drivers for your internal wireless card? Not window's default?
My thoughts as well. Have you checked to make sure your internal wireless card is well connected, as in open it up and verify?

This doesn't sound like a networking problem, though, as everyone else is using the network just fine.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-27-2010, 09:56 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
My thoughts as well. Have you checked to make sure your internal wireless card is well connected, as in open it up and verify?

This doesn't sound like a networking problem, though, as everyone else is using the network just fine.
Won't that breach contract and kill your warranty?
joelm3103 is offline  
Old 01-27-2010, 10:52 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Not on some laptops...
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-27-2010, 10:55 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
Not on some laptops...
Oh ok, well I've learned something then. How do you know if your warranty covers opening up the system though, just thought I'd ask...(wondering if I can open up this laptop v_v).
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 01-27-2010, 11:29 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

I believe opening it to check components does not break the warranty. Changing the hardware, however, does.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-27-2010, 11:35 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
I believe opening it to check components does not break the warranty. Changing the hardware, however, does.
I just always thought opening it on a whole breaks warranty :|. Guess not, well ya changing stuff surely does =x.
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 01-28-2010, 12:55 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Toshiba Satellite NETWORKING

There are times when some people need to open their case to blow dust out of it. However, If there is a sticker on the back, that cover the screws, trying to open that up would void your warranty.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.