Swapping out memory from a Toshiba to a Dell. Just a compatibility question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2007, 02:03 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: /home/jason
Posts: 3,056
Send a message via AIM to Jayce
Default Swapping out memory from a Toshiba to a Dell. Just a compatibility question.

It's been a while since I've been hardcore into the hardware aspect of things, so just for reassurance I wanted to ask here.

My girlfriend has a Dell Inspiron 6000 laptop computer, loaded with Win XP and 512mb of RAM.

I just bought a Toshiba Satellite A215-S7422 laptop loaded with 1gb of RAM and Vista (2x512). Any minute replacement ram for my computer will be arriving, which is a single stick of 2gb.

Her laptop uses DDR2 400 PC3200 200pin RAM.
My laptop uses DDR2 667 PC5300 200pin RAM.

My pair of 512mb sticks would run in her laptop, right? The speed would just be downclocked to that of what her laptop is designed for, AKA 400.

I just am 100% flat broke and the last thing I want to do is fry her computer and buy her a new laptop.
__________________

__________________
There's no place like /home.
Jayce is offline  
Old 12-24-2007, 08:44 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Swapping out memory from a Toshiba to a Dell. Just a compatibility question.

Thats the idea.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 12-25-2007, 12:48 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: /home/jason
Posts: 3,056
Send a message via AIM to Jayce
Default Re: Swapping out memory from a Toshiba to a Dell. Just a compatibility question.

I just wanted some confirmation on it, even though I was pretty positive my assumption was right.

If they were both my laptops, that'd be one thing. Since one isn't, I'd rather play my deck of cards a bit safer.
__________________
There's no place like /home.
Jayce is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.Skill memory problems kar916 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-31-2008 07:15 AM
Dell memory upgrade MADWAD Laptops and Notebooks 11 12-14-2007 08:16 PM
memory question siddanth3 New Systems | Building and Buying 4 05-28-2007 11:23 PM
Help me identify Dell Rambus Memory please. Burnselk Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-11-2007 03:22 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.