Screeching on start up and streaming video, help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-22-2009, 09:43 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 59
Default Screeching on start up and streaming video, help!

On start up, instead of the windows noise, I get a loud screeching sound. This sound also occurs when trying to stream a video from the net. The sound is replaced by a loud screeching and the video portion is ungodly slow. If I play a movie or sound file already on my computer through winamp or wmplayer everything works perfectly.

any ideas?

thanks
__________________

shades9323 is offline  
Old 10-22-2009, 10:43 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Screeching on start up and streaming video, help!

Uninstall your sound drivers, uninstall your graphics drivers. Update them with the latest versions.

If you don't know where to get the latest drivers from, post up your sound card model number (or motherboard model number if the sound is onboard) and someone here will find them for you.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-23-2009, 06:01 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 59
Default Re: Screeching on start up and streaming video, help!

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
Uninstall your sound drivers, uninstall your graphics drivers. Update them with the latest versions.

If you don't know where to get the latest drivers from, post up your sound card model number (or motherboard model number if the sound is onboard) and someone here will find them for you.

I don't even know how to find my model numbers. I think they are both integrated.
shades9323 is offline  
Old 10-23-2009, 08:04 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Screeching on start up and streaming video, help!

In that case this is how you find your model number.

Start > All Programs > Acessories > System Tools > System Information

You should see the System model number listed there.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-23-2009, 08:38 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 59
Default Re: Screeching on start up and streaming video, help!

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
In that case this is how you find your model number.

Start > All Programs > Acessories > System Tools > System Information

You should see the System model number listed there.
I'll check that out when I get home tonight.

I should also mention that it doesn't always happen. Sometimes everything is ok when the computer is started up. It happens maybe 60 percent of the time.
shades9323 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.