Recover corrupt Vista hdd with XP desktop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2010, 04:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide, AUS
Posts: 5
Send a message via MSN to JordoP
Default Recover corrupt Vista hdd with XP desktop

Gday

I have a SATA hdd from a laptop that was jumped on by my son. I am trying to use my XP desktop to recover the data.

When i first plugged it in it did show in my explorer tree, but with a red error mark next to it. Now it wont show at all.
Could the problem be that the laptop hdd is Vista and my DT is XP?
Is there software that can help with this?

or is the problem due to the hdd being totally rooted?

Any help would be much appreciated

TIA

Jordo
__________________

JordoP is offline  
Old 04-19-2010, 10:55 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Recover corrupt Vista hdd with XP desktop

Welcome to TF!

Your hared drive is totaled, me thinks.

Edit: Try a Linux boot cd, see if Linux can find the data.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 04-19-2010, 09:43 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Recover corrupt Vista hdd with XP desktop

Can you initiate the drive in disk management?
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 04-20-2010, 08:32 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Adelaide, AUS
Posts: 5
Send a message via MSN to JordoP
Default Re: Recover corrupt Vista hdd with XP desktop

Thanks for the suggestions fellas. Turned out to be a dodgey data cable. Got one from work and it showed up straight away.
Im now having issues with the recovery, but ill do another forum search first. If i dont have any luck ill go to the hardware issues section.

Thanks again

Jordo
JordoP is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible to have external HDD boot up after Vista boots? Chad711 Microsoft Windows and Software 10 12-30-2008 11:26 AM
xp and vista solidsteve Microsoft Windows and Software 12 01-05-2008 08:35 PM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Vista Remote Desktop jcortes Microsoft Windows and Software 3 04-11-2007 02:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.