Problem with Asus A53E power up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2013, 04:00 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2013
Location: Australia
Posts: 6
Default Problem with Asus A53E power up

Hi Guys.

By beloved asus a53e laptop has packed in.

When i press the power buttons the lights on the front come on but then they all go off again and the computer doesnt even attempt to boot up.

At first i thought it was the mover board so i have replaced it!

However the problem is still there.

I am pretty certain its nothing to do with the hard drive as it doesnt even get to the bios and i have tried without HDD in.

I am pretty certain its not the mother board now due to swapping it!

I have tried powering it straight from power with the battery out with the same issue.

It kind of leaves me with 2 questions

Is it the processor? Is it the fan?

If the fan is broken would it prevent the computer powering up to stop it breaking? The fan doesnt even move when the power is pressed.

Or is the processor goosed?

The only other thing i think it could be is some wire or connection which is not part of the mother board.

Any suggestions would be great. Its become costly and i dont want to waste more money.

Thanks Guys

NSM1986 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 05:02 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2013
Location: Australia
Posts: 6
Default Re: Problem with Asus A53E power up

please can anyone help?

NSM1986 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 12:53 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Spartan109's Avatar
Join Date: Dec 2013
Location: Canada
Posts: 82

My sister has a gateway laptop that did the same thing, unfortunetly I could not find a defect and she had to get a new laptop. If you have it apart and could take pictures of the motherboard, the are around the CPU, and the area where power comes into the system(internally, not the outside of it) maybe I can spot something, but I'm not sure how much help ill be
My Rig:

Core i5-750 4.1ghz @ 1.3v||Prolimatech Megahalems||Intel DP55KG MoBo||G.Skill sniper series 8gb @1642mhz 9-9-9-24||XFX 6870 1gb||Intel 120gb ssd||2x 1.5tb WD Green HDD's|| Corsair TX750w||NZXT Tempest EVO||
Spartan109 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.