PLEASE HELP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Thread Tools Display Modes
Old 08-23-2015, 09:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2015
Location: nowhere
Posts: 18
Exclamation PLEASE HELP

Hey I have an Alienware m18 laptop, and for some reason today 3 times, the screen has gone completely black, but the pc still runs, it's just the screen going black, i dont know why its doing this, i called alienware they couldn't give me any suggestions they want like 80 to 100 dollars to go in to the computer and run diagnostics, i dont have that kind of money on hand, what can i do why is it doing this any suggestions?

nobodyimporant is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 09:11 PM   #2 (permalink)
Private Joker
carnageX's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 23,114

Did you change anything recently? Is your system still under warranty?

Did you upgrade to Windows 10 by chance? I know there's been reports of WIndows 10 & the current nVidia driers killing LCD displays in Alienware systems with certain GPU's - seems to be an issue with something corrupting the panels' EDID / firmware.

Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 09:12 PM   #3 (permalink)
Join Date: Jul 2015
Location: Enid Oklahoma
Posts: 331

Hi A quick question! Are you running on the battery or are you running on the AC adapter??
Oops sorry carnage! We seem to reply at the same time a lot!!
donetao is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 02:39 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2015
Location: nowhere
Posts: 18

i have my laptop plugged in, sometimes i run it on battery doesn't matter it still does it, it's been doing this all day to me, i still have windows 7 i won't update to windows 10, all my drivers are up to date, i'm thinking alienware is just a rip off and i should sue them and get my money back
nobodyimporant is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 06:22 AM   #5 (permalink)
The Grinch
c0rr0sive's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,688

Inverter failing for the LCD most likely... Will require a new screen in most cases. Fairly common to have them fail.
c0rr0sive is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 06:31 AM   #6 (permalink)
Formerly known as i2D__
rulezero's Avatar
Join Date: Jan 2015
Location: Earth
Posts: 1,594

I'd try the drivers first, then reseat the screen (take it out and plug it it back in) if its still failing then buy a replacement, will cost you around $150 prob but cheaper than paying $100 for a diagnostic then another $150 for the screen
Don't like what I say, ban me!
rulezero is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:48 AM   #7 (permalink)
Night Ninja
MidnightShadow's Avatar
Join Date: Jun 2015
Location: USA
Posts: 680

When the screen blacks out, how are you turning it off or are you just leaving it running and the screen eventually comes back?

If the consensus is that it's the screen, you need to connect an external monitor to it to verify. If the screen blacks out but not the monitor, bing. If they both black out, it's something different such as drivers or software.
MidnightShadow is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2015, 04:34 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2015
Location: nowhere
Posts: 18

hey i cleaned it out and it isnt doing it anymore and plus i did a scan there was a trojan i got rid of it so eiher it was the trojan or overheating but it's not doing it anymore so issue resolved no problem the problem is resolved thanks everyone
nobodyimporant is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2015, 04:51 AM   #9 (permalink)
Super Techie
cb600fshornet's Avatar
Join Date: Jun 2015
Location: England, Birmingham
Posts: 344

Glad to hear that it's working now!

cb600fshornet is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please Please PLEASE help me SubliminalX7 General Security Topics 10 01-22-2015 06:09 PM
Please Help! Please Help! Please Help! thebeliever Viruses, Spyware and Malware 7 12-27-2010 10:00 PM
Asus P5ld2-vm-cr-si... PLEASE HELP PLEASE TAKE A LOOK PLEASE little_emmynem Monitors, Printers and Peripherals 1 01-10-2008 01:17 PM
help help help, please please,rescue me francy Overclocking and Modding 2 06-21-2006 02:20 PM
please, please, please help me in this md Microsoft Windows and Software 1 08-12-2005 02:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.