No audio device is intsalled!?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2010, 08:01 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Exclamation No audio device is intsalled!?!

My Thinkpad laptop randomly lost all sources of sound. The buttons to control sound don't show up when you push them and there is a red circle with a white x by the speaker icon in icon bar. The audio is Conexant 20561 Smart Audio. Please help if you have any suggestions. I have uninstalled and re installed all these drivers and I really don't know what to do anymore! Thanks
__________________

slimjim1 is offline  
Old 10-18-2010, 08:08 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: No audio device is intsalled!?!

Do you have the latest drivers? What is the exact model of your desktop? Can you enable it in Control Panel -> Sound?

What OS do you have?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-18-2010, 08:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Default Re: No audio device is intsalled!?!

I downloaded what I thought were the latest drivers but got nothing. Where would I find the model type sorry? And it says that it is enabled, but there is no sound. What is OS and where do I find it.
slimjim1 is offline  
Old 10-18-2010, 08:21 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: No audio device is intsalled!?!

Model is on the bottom of your laptop. A sticker or hard-plated rectangle.

Operating System you can find out by right clicking My Computer - Properties. Please contain, also, rather it is 32-bit or 64-bit. (Windows Vista, Windows 7, etc.)

Would the sound just be turned off? Sound is on 0%?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-18-2010, 08:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Default Re: No audio device is intsalled!?!

It doesnt even allow to me to click on any volume options.. it says Volume: 0. and when i right click on open volume mixer i get the message no audio device is installed. I see type 2764 on the bottom.. nothing about model anywhere? OH operating system.. its windows vista business 32 bit
slimjim1 is offline  
Old 10-18-2010, 08:48 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: No audio device is intsalled!?!

For Lenovo, it is usually A letter followed by two numbers. I.E. A700. I'm sure it will say on the bottom.


Open up Device Manager. In Control Panel. See if there are any exclamation marks. If so, some part does not have a driver, or correct driver.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-18-2010, 09:37 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Default Re: No audio device is intsalled!?!

The picture is what it looks like but I see no type can you tell me exactly where to look?

and there are no exclamation points.
slimjim1 is offline  
Old 10-18-2010, 10:09 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: No audio device is intsalled!?!

Would you happen to have a camera handy? Think that will help. After that, we can verify your drivers.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-18-2010, 10:36 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Default Re: No audio device is intsalled!?!

its t400
slimjim1 is offline  
Old 10-18-2010, 10:52 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: No audio device is intsalled!?!

Try this: Lenovo Support & downloads - Conexant Audio Driver for Windows Vista (32-bit, 64-bit), XP - ThinkPad R400, R500, T400, T500, W500, W700, W700ds, X200, X200s, X200 Tablet, X301

I went by your model T400 and version 2764.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need software for AUDIO DEVICE ON HD AUDIO BUS rivrbyte Computer Audio and Multimedia 2 01-20-2010 04:15 AM
2 Os intsalled how do i remove 2nd? dtr303 Microsoft Windows and Software 1 05-26-2008 07:26 PM
no audio device/no mixer audio devices available kinkylilash Hardware Repairs and Troubleshooting 1 07-22-2006 09:34 AM
no audio device/no mixer audio devices available kinkylilash Microsoft Windows and Software 1 07-22-2006 07:19 AM
Echo on audio, C Media AC97 Audio Device slippybippy Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-19-2006 04:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.