New Laptop...FPS issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-23-2009, 12:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default New Laptop...FPS issues

I just got a new HP laptop...2.3 GHz Intel Core2 Duo processors, 4 GB ram, 1 GB Vram nvidia 9800 GTS video card, and also running Windows Vista

Ok the problem i am having is when i play video games (WoW, CS, etc) my fps idles around 60 and then when there are a lot of graphics being thrown around it drops to ~10.

I tried fiddling with the settings and no matter what i put them at the same problem keeps occurring...i also tried messing with the resolution to no avail.

Any thoughts would be helpful
__________________

Josh_ is offline  
Old 05-23-2009, 01:27 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: New Laptop...FPS issues

Do you have the newest drivers for your vid card?
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-23-2009, 02:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Re: New Laptop...FPS issues

yes i do thats the weird thing...usually updating drivers fixes the issue

tried reinstalling the drivers, but im not noticing any difference
Josh_ is offline  
Old 05-23-2009, 03:34 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: New Laptop...FPS issues

|MG| Game Booster 1.0

Give that a shot.

Also, open up windows Defender, click Tools, click Software Explorer. Look and see what all is starting up with Vista and disable what you don't need or use. You could also use MSCONFIG for this.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 05-23-2009, 07:56 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Re: New Laptop...FPS issues

downloaded the program and started running it, but im still having the same problem unfortunately...good fps until my screen gets flooded with a lot of graphics at once. i appreciate all the help btw
Josh_ is offline  
Old 05-25-2009, 05:48 PM   #6 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: New Laptop...FPS issues

Quote:
Originally Posted by Hefemeister View Post
Do you have the newest drivers for your vid card?
Get the drivers from nVidia's website. Not from HP.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird laptop cpu issues wizzardxexe Laptops and Notebooks 10 04-08-2009 01:03 AM
Laptop bootup issues Girevik Laptops and Notebooks 12 12-20-2008 09:56 PM
New Laptop Cam/Mic & Misc Issues cthizzle Hardware Repairs and Troubleshooting 7 11-16-2008 07:28 AM
Just installed XP on an original Vista laptop. Now the ethernet is gone dannyual767 Laptops and Notebooks 5 10-11-2008 10:15 PM
Wireless issues. Vista works. XP doesn't. 128bit WEP. WTF? Jayce Computer Networking and Internet Hardware 6 07-18-2008 12:49 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.