Lenovo t400 able to play starfract 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2009, 04:08 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default Lenovo t400 able to play starfract 2

Hi,

I am looking to buy a Lenovo T400 laptop right now to use for school and play Warcraft 3 and soon Starcraft 2. The specs. for SC2 isnt out yet, but i think you can guess/"Ball-park" the requirements from the gameplay footage. Below are the specs. for the t400 im buying and wc3 recommended requirement. Can the t400 play wc3 with moderate-high settings easily? do you expect it to play sc2 in the same respect? thanks.

Lenovo ThinkPad T400
Display Type: WXGA+ TFT LCD
Maximum Resolution: 1440 x 900
Memory Type: DDR3
Memory Size: 2GB
Memory Speed: PC3-8500
HDD/SSD Drives Included: 1x 160GB
Hard Drive Speed: 7200 RPM
Operating Systems: Windows Vista Business
Processor Brand: Intel
Processor Class: Core 2 Duo
Processor Type: Dual-Core
Processor Speed: 2.53GHz
Processor Number: T9400
Processor FSB: 1066MHz
Processor Cache: 6MB L2 Cache
Additional Technologies: Intel Centrino 2 Mobile Technology
Graphics Description: Dedicated Graphics
GPU/VPU: ATI™ Mobility Radeon™ HD 3470
Video Memory: 256MB

WarCraft III
600 MHz processor or better
256 MB of RAM
32 MB 3D Video card

*Note* my previous laptop was a sony vaio VGN-NR160E/T (2Ghz, 4gb ram, Mobile Intel 965GM) and the laptop started going downhill after I installed wc3. Tech from computer store said vid card was fried.
__________________

bling bling boy is offline  
Old 07-24-2009, 04:41 PM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: Lenovo t400 able to play starfract 2

Any reason why Lenovo T series. From my experience, they are rather expensive. However they are still a good laptop.

How much you paying this this one?
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 07-24-2009, 05:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default Re: Lenovo t400 able to play starcraft 2

It weights 5.2 pounds with 9 cell battery (Approx. 9 hours), web cam, bluetooth, all the good stuff. it will cost me about $850. I like to have a well rounded laptop to use for a atleast 2.5 years.
bling bling boy is offline  
Old 07-24-2009, 06:13 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Lenovo t400 able to play starfract 2

well the 3470 is not a good gaming card at all. it might just barley play it, but on lowest settings.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 07-24-2009, 08:14 PM   #5 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: Lenovo t400 able to play starfract 2

Quote:
Originally Posted by philbar71 View Post
well the 3470 is not a good gaming card at all. it might just barley play it, but on lowest settings.
Accroding to http://www.techist.com/forums/f84/la...g-list-165525/ it's a Class 3 Low-Medrange Graphics Card
Quote:
Class 3 Low-Midrange Graphics Cards
Lower end of Graphics Cards for users who want to play games. New games should run on these cards, but only with decreased details and mediocre resolution.
If gaming is a priority, the I would be sticking at least with Class 2 Midrange Graphics Cards. The other thing to keep in mind that video cards do get out dated. And it not like you can replace a graphic card in a laptop like you can in a desktop.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 07-24-2009, 08:28 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default Re: Lenovo t400 able to play starfract 2

I looked up a few class 2 graphic cards and they are on laptops thats $1000+, 7lbs+ and 17 inch and about 3 hours of battery. So would you say that theres no such thing as an thin/portable laptop with long battery that can run wc3?
bling bling boy is offline  
Old 07-24-2009, 08:46 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Lenovo t400 able to play starfract 2

Here are some suggestions:

Newegg.com - MSI GX630-028US NoteBook AMD Athlon X2 QL-62(2.00GHz) 15.4" Wide XGA 4GB Memory 250GB HDD DVD Super Multi NVIDIA GeForce 9600M GT - Laptops / Notebooks

Newegg.com - HP Pavilion dv6-1268nr NoteBook AMD Turion X2 Ultra ZM-82(2.20GHz) 15.6" 4GB Memory 320GB HDD 5400rpm DVD Super Multi ATI Mobility Radeon HD 4650 - Laptops / Notebooks


very hard to find a good graphics proccesor in small laptops, as they produce greater amounts of heat and its harder to keep them cool.

These systems arent overly large and have great graphics chips for the price. You might want the msi over the Hp as its smaller, lighter, and a better deal.

If you still want lenovo, here one with the GT 130M:
Newegg.com - lenovo IdeaPad Y550 &#40;41865BU&#41; NoteBook Intel Core 2 Duo T6500&#40;2.10GHz&#41; 15.6&#34; Wide XGA 4GB Memory 320GB HDD 5400rpm Dual layer DVD Burner NVIDIA GeForce GT 130M - Laptops / Notebooks
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WMA files won't play in WMP11 on new vista rig DBD Microsoft Windows and Software 11 01-20-2009 03:01 AM
Strange Problem - Cannot get mp3 or wma files to play but wav files will play..read afulls04 Computer Audio and Multimedia 8 04-23-2007 04:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.