HP Quickplay Volume - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-24-2008, 07:29 PM   #1 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default HP Quickplay Volume

Hey guys, I haven't been able to find any other posts showing information on this. However this is my problem and I was hoping one of you would have a solution:

I own an HP 9334US, which of course comes with quickplay buttons. My volume quickplay button will stop lighting up sporadically however it will still control the volume.

Taking the battery out and unplugging it fixes the issue and the light comes back on and if one fails to take the battery out eventually the entire quickplay bar goes out and it no longer responds.

Anyways I have updated the driver for my quickplay as well as flashed my BIOS to the updated versions and it seems to have not fixed it.

Any suggestions?

Thanks guys.
__________________

__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 11-24-2008, 09:31 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: HP Quickplay Volume

Hello,

I'm guessing it's out of warranty...?

Have you manually disabled any HP Quick Launch services or startup processes (using MSCONFIG, for example)?

Secondly, go to device manager and under Human Interface Devices, ensure that the HP Quick Launch Buttons device is installed and working properly. You'll also want to do this when the actual problem occurs (that is, the moment the lights go out and the buttons no longer respond).
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 11-25-2008, 08:49 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: HP Quickplay Volume

If what Alvin says doesn't resolve the issue or already has the proper settings, it could be possible that the connector and/or buttons have gone out.
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 11-25-2008, 10:15 AM   #4 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: HP Quickplay Volume

More likely to be a slightly looose connection live with it hardly a disaster I find quickplay slow and rubbish anyway there are much better optimized apps out there.
__________________
saltynay is offline  
Old 11-26-2008, 08:43 PM   #5 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default Re: HP Quickplay Volume

I agree with you saltynay, Its not a problem if the **** things dont work just wanting to know if it was a motherboard failure really.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPod Volume, Has it Changed? Mercenary91 Phones, Tablets, and other Handheld Devices 8 10-10-2008 03:09 AM
A sneaky, and annoying virus donaldj HijackThis Logs (finished) 25 06-16-2008 08:58 PM
Highjackthis log, virtumonde? Landorf HijackThis Logs (finished) 20 05-24-2008 09:09 PM
HP Laptop, Volume Light Quickplay Button JoshSB Laptops and Notebooks 0 04-13-2008 06:25 PM
Possible Corrupted/Infected Files. xXxexpertxXx Viruses, Spyware and Malware 11 03-12-2008 01:18 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.