Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2009, 08:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Help

Hello I have a Dell Inspirion 6000, I replaced the screen and now the screen dosent work the old one still works. The specs for the new screen are * Screen Size: 15.4" Wide-Screen

* Resolution: WXGA (1280x800)

* Backlight Type: CCFL 1-Bulb

* Type: Glossy

* Backlight Connector: 2 pin

* Video Signal Connector: 30 pin

The only info i can get off my old screen is 15.4 1280X800, were do i find the backlight type?
__________________

shookone is offline  
Old 02-04-2009, 08:36 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default Re: Help

Odds are you didn't get the cable plugged in good. Had it happen to me. Also, if you tried to "upgrade" your panel it may not work as they are not made exactly the same
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 02-04-2009, 08:42 PM   #3 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Help

does the old screen work on the laptop? that part confused me a bit.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 02-04-2009, 09:08 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default Re: Help

make sure you got everything pluged in well and nothing is lose at all.
computer newbie is offline  
Old 02-04-2009, 09:35 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Help

Quote:
Originally Posted by Peter.Cort View Post
does the old screen work on the laptop? that part confused me a bit.
Same. Did the old screen work fine before, and still does, or did it not work before and does now, or does the old screen work but there's a minor defect (such as a stuck or dead pixel)...?

As for the new screen, have you tried removing it and re-installing it again, making sure that everything is plugged in properly?

The backlight type for you old screen is CCFL, since Dell Inspiron 6000 laptops were only made with CCFL backlit displays.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-05-2009, 04:50 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Re: Help

the old screen had a crack in it but still work fine. Just annoying. Now today when i cut i on i can barely see the bios screen and the login, the light has to hit it just right. I am assuming its the back light now, but i dont know where to find the info on the old screens back light. Could i switch the backlight from the old to the new or switch the interior screen?
shookone is offline  
Old 02-05-2009, 07:01 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Help

Quote:
Originally Posted by shookone View Post
the old screen had a crack in it but still work fine. Just annoying. Now today when i cut i on i can barely see the bios screen and the login, the light has to hit it just right. I am assuming its the back light now, but i dont know where to find the info on the old screens back light. Could i switch the backlight from the old to the new or switch the interior screen?
In theory, yes. However, the best thing to do in my opinion is to get a refund/exchange from wherever you purchased the new screen from, since it is defective.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-05-2009, 09:03 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Re: Help

But it is possible to switch out the inverter box from screen to screen
shookone is offline  
Old 02-05-2009, 09:11 PM   #9 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Help

The inverter isn't the issue as it is most likely built into the laptop and isn't part of the screen.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 02-05-2009, 09:47 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Re: Help

can you tell me how to replace the interior screen? Will that work
__________________

shookone is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.