A few questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2008, 01:17 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default A few questions

I really haven't been in the computer scene for at least a few years, so I feel pretty idiotic asking this stuff.

It's a store bought Hp first of all, I wish i had never done this first of all but I haven't bothered to get a credit card which makes online purchasing a bit hard.
2gig Ram, Amd Turion 64x2 TL-56 1.8Ghz, Nvidia Geforce Go 6150, Vista home premium.. I figured it would at least run the hl2 engine and World of Warcraft, which it can but at such unbearable framerates that it's unplayable. ( If i set hl2 to the lowest resolution with no graphics it's alright single player. )

Am i doing something wrong? Have i not set something up? All my drivers are updated... It seems weird that a Laptop that i bought about three months ago can't run games that have been out for a couple years.

Any suggestions? Or did i just buy a pos? And are any of the specific parts upgradeable ?
__________________

NeverReality is offline  
Old 02-21-2008, 03:11 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Re: A few questions

Anyone?
__________________

NeverReality is offline  
Old 02-21-2008, 03:39 AM   #3 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default Re: A few questions

idk much about your video but i would think that it would run hl2 and wow
maybe its vista?
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 02-21-2008, 06:22 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default Re: A few questions

i used to have 6200 card and it played HL2 fine as i remembered it, so i would start blaming vista/drivers.
Nitestick is offline  
Old 02-21-2008, 09:08 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: A few questions

try turning of the Vista aero if it's on...set your pc to "performance"...
i'm glossing and hope you know what I am referring to

working out
atomic tofu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workout Questions. KCRMYZ Off Topic Discussion 33 09-30-2008 06:30 PM
apple OS questions. solidsteve Apple and Mac 11 01-13-2008 05:13 PM
help steve thread ( plenty of questions ) solidsteve New Systems | Building and Buying 20 10-25-2007 03:02 PM
Lots of questions help.... pinoy3000 New Systems | Building and Buying 4 09-01-2007 02:28 AM
Two questions before pulling the trigger... Portland Newb New Systems | Building and Buying 12 08-16-2007 01:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.