CPU 100% max problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2013, 04:39 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
MalignantBC's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: GA
Posts: 73
Exclamation CPU 100% max problem

So I am still working on this Dell that has a problem with the CPU running at 100% I checked it for any viruses running mal-ware bytes and my company's software. It found something and was able to get rid of it. The laptop actually started running well for a bit and he brought it back to me and informed me that it was still doing it. I looked at it again, no viruses. Is there some other things I should be looking out for? Any info would be great. Thanks
__________________

__________________
Xbox: MalignantBC
MalignantBC is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 04:41 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: CPU 100% max problem

You need to find the process thats chopping the cpu then deal with it.

Task manager will tell you.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 04:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
MalignantBC's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: GA
Posts: 73
Default Re: CPU 100% max problem

Thats the thing. nothing is running. I just let it sit for a bit.
__________________
Xbox: MalignantBC
MalignantBC is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 06:12 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: CPU 100% max problem

If nothing is running, then how do you know it's 100% CPU usage?

Open up Task Manager, go to Processes tab and sort by CPU usage. What program is taking up CPU?

Also, what OS is it running?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.