Control Key Does Not Work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-02-2009, 11:25 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default Control Key Does Not Work

For some reason the control key does not work and all commands including Ctrl-Z, Ctrl-S, Ctrl-C will not work. I am running Windows XP on a Dell Laptop SP2 and I tried both ctrl keys in multiple programs. Thanks.
__________________

ben2the4th is offline  
Old 09-02-2009, 04:44 PM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: Control Key Does Not Work

Sounds like the keyboard is need replacing.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 09-03-2009, 02:02 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default Re: Control Key Does Not Work

Both control keys can stop working like that?
ben2the4th is offline  
Old 09-03-2009, 02:23 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Control Key Does Not Work

They can, have you popped off the cover to see if the rubber stopper is damaged?
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 09-03-2009, 02:35 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default Re: Control Key Does Not Work

I checked both of them they look perfectly fine.
ben2the4th is offline  
Old 09-03-2009, 02:37 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Control Key Does Not Work

Is the function key pressed?
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 09-03-2009, 02:39 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default Re: Control Key Does Not Work

Nope the function key is not pressed.
ben2the4th is offline  
Old 09-03-2009, 02:45 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Control Key Does Not Work

Take another button off and compare it with the control button, see if the rubber stopper is damaged in any way. If not you'll probably need to replace the entire keyboard. They usually don't run too much, the labor involved though is a different story.
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 09-03-2009, 02:48 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default Re: Control Key Does Not Work

I think the chance that my control keys are actually broken is slim. Is there any chance I might need to reinstall the drivers for the keyboard?

I also recently disabled lots of programs in msconfig, which may have caused this.
ben2the4th is offline  
Old 09-03-2009, 02:54 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Control Key Does Not Work

Yes that MAY have caused it. But it is unlikely that a driver would cause JUST your control buttons to stop working. I guess you could go back and enable the options that you disabled to see if that resolves the issue. That would tell you if it was something you did or not. You could also reinstall the drivers.
__________________

__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install Home Premium with HP key DV6000 M16 Laptops and Notebooks 3 08-01-2009 11:07 PM
Hijack log bdruff HijackThis Logs (finished) 22 01-07-2009 11:33 PM
Unable to Connect to DSL Modem: Incorrect Access Key Redinferno Computer Networking and Internet Hardware 3 01-07-2009 11:41 AM
My Inlaws computer gots Virus problems. WasTech HijackThis Logs (finished) 98 12-19-2008 05:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.