COMP PRESARIO V2000 doesn't recognise hd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2009, 01:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Question COMP PRESARIO V2000 doesn't recognise hd


bare with me folks. I have a presario v2000 that work well and had no problems, until one day I got the blue screen. :freak: After attempting to reboot the os, xp home....The comp would shut down, and attempt to reboot. But it would give me a message saying HD or OS could not be found.

I began to suspect a faulty HD. Until I noticed the way the HD was held in place. I would would prop it with some shims....and it would work. It would power up and do fine. Until I moved it a certain way, and then it would try to reboot and not recognise OS.

Now, i thought the HD was faulty, but then I put it in an external enclosure and I am able to access the hard drive and all its contents.

So what is the actual problem. I would like to put this laptop back in service. however, your guidance is needed to direct me as to what part I need to buy.



1988jeepj10 is offline  
Old 02-17-2009, 12:21 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Lexluethar's Avatar
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: COMP PRESARIO V2000 doesn't recognise hd

Sounds like you've answered your own question, the connection is faulty What we don't know is whether it is the actual controller on the hard drive that is loose or if the adapter that connects the hard drive to the laptop is loose.

Since you said it works fine when enclosed, I would guess the adapter that connects the hard drive to the laptop needs replacing. See if you can find a replacement at a local store, if not see if you can purchase one through compaq. It should only be like a 5 dollar part.

IF that doesn't fix it the issue could be the internal connetor on the motherboard - in which you would have to either replace the motherboard or take apart the laptop and try to fix it.
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rebuilt socket 487 comp need help Blizz419 System Upgrades 9 10-14-2008 06:59 AM
comp died. dont know what the prob is :( siddanth3 Hardware Repairs and Troubleshooting 11 08-24-2008 06:10 PM
Compaq Presario V2000 CPU Fan mpumas Laptops and Notebooks 3 01-19-2008 06:04 PM
HELP ME!! Just built first comp bor3d System Upgrades 18 10-08-2007 04:41 PM
New comp doesnt turn on Gregz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 08-22-2007 06:07 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.