clean install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2012, 05:04 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default clean install

I have a HP Pavillion DV7-3165dx which did not come with any installation disk. So my question is, How do I do a clean install of Win7 Home Premium without the disk? I do have the Best Buy "Geek" disk but I took alook at them and all I see is a bunch of files with no read me file or any application or command files. This laptop is several years old and has been outa warranty for awhile.
The reason I want to do this is because this thing is so sloooow. I have already cleaned out all the normal stuff but even off the net, say to open 'downloads' or something it takes forever. Something is there or not there to make this thing do this and I want it to have a fresh start.
__________________

__________________
CPU-6100 3.3 Ghz Black Edition, MB ASUS CrossHair V, GPU Galaxy GTX 560ti X2, G.Skill Sniper 1866 4x4GB, PSU SilverStone SST-ST1000-P, WD1002FAEX Caviar Black 1TB x2, Monitor ASUS 258VE LED BackLit, ASUS 12x BW-12B1ST Blu-Ray Writer, IWIN BUC case, SteelSeries MERC KeyBoard,NetGear DGND3700 N600 Wireless ADSL2+
mrnotu is offline  
Old 01-19-2012, 05:25 PM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: clean install

borrow or download a copy.
are you using windows 7 on your desktop? how'd you install windows without a disk?
if you used a disk with your desktop, use that copy. just use the key attached on your laptop.
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 01-19-2012, 05:32 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: clean install

Thanks. I understand using the disk from my desktop but what is the 'key' attached to my laptop?

OH! Ok u mean the key on my Microsoft tag on it. The OA. Ok gotcha.
__________________
CPU-6100 3.3 Ghz Black Edition, MB ASUS CrossHair V, GPU Galaxy GTX 560ti X2, G.Skill Sniper 1866 4x4GB, PSU SilverStone SST-ST1000-P, WD1002FAEX Caviar Black 1TB x2, Monitor ASUS 258VE LED BackLit, ASUS 12x BW-12B1ST Blu-Ray Writer, IWIN BUC case, SteelSeries MERC KeyBoard,NetGear DGND3700 N600 Wireless ADSL2+
mrnotu is offline  
Old 01-19-2012, 05:35 PM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: clean install

windows 7 product key, usually a sticker on the bottom of a laptop.
imm.io - www.newegg.com.png
imm.io - www.newegg.com.png
Fat.Clown is offline  
Old 01-19-2012, 06:06 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: clean install

But how could I have done a clean install without my disk that I bought for my DeskTop? I was wary of buying the laptop without it. Does it matter if the disk I have is an upgrade?
__________________
CPU-6100 3.3 Ghz Black Edition, MB ASUS CrossHair V, GPU Galaxy GTX 560ti X2, G.Skill Sniper 1866 4x4GB, PSU SilverStone SST-ST1000-P, WD1002FAEX Caviar Black 1TB x2, Monitor ASUS 258VE LED BackLit, ASUS 12x BW-12B1ST Blu-Ray Writer, IWIN BUC case, SteelSeries MERC KeyBoard,NetGear DGND3700 N600 Wireless ADSL2+
mrnotu is offline  
Old 01-19-2012, 06:18 PM   #6 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: clean install

without your own copy, you can't do a clean install. even if HP had provided you with a disk, it would have the same bloatware that was on your laptop. that's just the way it is.

upgrade disk - i don't know.
Fat.Clown is offline  
Old 01-19-2012, 07:35 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Default

You could buy a ssd and buy a new version of windows.... that's a bit expensive though..or just make it s Linux laptop :-)
compushirk is offline  
Old 01-20-2012, 09:17 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: clean install

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
without your own copy, you can't do a clean install. even if HP had provided you with a disk, it would have the same bloatware that was on your laptop. that's just the way it is.

upgrade disk - i don't know.
It worked but I am still uploading driver updates. Then next micro updates. Gonna take awhile with my slow internet speed. And I understand about the bloatware. Most all of that I do not need. Any I do I can get it again.
__________________

__________________
CPU-6100 3.3 Ghz Black Edition, MB ASUS CrossHair V, GPU Galaxy GTX 560ti X2, G.Skill Sniper 1866 4x4GB, PSU SilverStone SST-ST1000-P, WD1002FAEX Caviar Black 1TB x2, Monitor ASUS 258VE LED BackLit, ASUS 12x BW-12B1ST Blu-Ray Writer, IWIN BUC case, SteelSeries MERC KeyBoard,NetGear DGND3700 N600 Wireless ADSL2+
mrnotu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W7 clean install ingeborgdot Microsoft Windows and Software 16 06-03-2010 01:24 PM
Clean install for XP, help! Deathcakes Microsoft Windows and Software 3 10-24-2009 02:25 PM
how often do u clean install xp?? crow0021 Microsoft Windows and Software 24 01-24-2005 01:24 AM
Clean Install Megadeth2 Monitors, Printers and Peripherals 8 11-28-2004 07:27 PM
Doing a Clean install of XP? mrdinkel Microsoft Windows and Software 3 01-14-2003 09:42 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.