Cant load XP on vista laptop??? Is this true? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-05-2007, 11:27 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 59
Send a message via AIM to jdmhotness
Default Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

Just bought a toshiba a215-s4817 with Vista. My friends dad said he could load XP on it because I hate vista...anyways I dropped it off at his house and he told my friend that he cannot load xp on it because its only made for vista? This seems odd to me, thoughts?

If this is not true, how do I load xp on here? Do I need to uninstall vista first or something?
thanks
-nick
__________________

__________________
AMD 2600
MSI mobo
1.5G DDR 400
geforce 6800
WD 80g hd
450w psu
bling blue fans
http://img.photobucket.com/albums/v2.../nickspic1.jpg
jdmhotness is offline  
Old 08-05-2007, 11:29 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

yes... u need to format... and then try to install again
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-05-2007, 11:31 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 59
Send a message via AIM to jdmhotness
Default Re: Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

Ok, so is there anyway he could be right? How do I format with vista? And after I do, then what, just enter xp disc and go?
-nick
__________________
AMD 2600
MSI mobo
1.5G DDR 400
geforce 6800
WD 80g hd
450w psu
bling blue fans
http://img.photobucket.com/albums/v2.../nickspic1.jpg
jdmhotness is offline  
Old 08-05-2007, 11:35 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

Quote:
Originally Posted by jdmhotness View Post
Ok, so is there anyway he could be right? How do I format with vista? And after I do, then what, just enter xp disc and go?
-nick
assuming that u have an XP disk ready to go, have insert it into ur CD drive, make sure the PC reads from the CD, then install it on the HD, it will notice there was another Windows OS there, and it will ask u to format, so hit format, let it do its thing, and it'll start installing XP
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-06-2007, 05:05 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

You'll need to make sure Toshiba has XP drivers for that model. They might havem, they might not. That's the only thing that would make a laptop "vista only".
__________________
Jorsoft is offline  
Old 08-07-2007, 04:37 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default Re: Cant load XP on vista laptop??? Is this true?

Quote:
Originally Posted by jorsoft03 View Post
You'll need to make sure Toshiba has XP drivers for that model. They might havem, they might not. That's the only thing that would make a laptop "vista only".
This is what I just did. I was looking at purchasing an HP but I haven't found out if there are XP drivers available. I looked at the HP site but it only has 3 drivers (touchpad, launch buttons, wireless assistant, and light-scribe host software) could it be that XP has the rest of the drivers built in? I doubt this but I'm just hoping.

The laptop was the dv9548us, incase anyone else want's to check it out..
__________________

tuprox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
XP PC networked with Vista laptop mnelson07 Computer Networking and Internet Hardware 9 08-06-2007 06:57 AM
Vista on laptop? How terrible is it? Arumuni Laptops and Notebooks 17 07-22-2007 02:15 AM
Windows Vista Laptop Tankhead02 Microsoft Windows and Software 3 07-05-2007 10:45 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.