Bios update failed now what? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2009, 09:30 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Bios update failed now what?

I have a Acer Aspire 3100 I just replaced the lcd on it, and I was just about to update the BIOS in windows I started closing the applications and the computer froze, I never even clicked start bios update. So I restarted the computer, and than the display never came up ever again, I thought the lcd might have went bad or something I hooked it up to a external monitor but no screen, but the computer runs. I believe that bios update did start somehow and it failed What do I do now? Is this laptop garbage now?
__________________

mikesx4911 is offline  
Old 06-13-2009, 12:25 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: Bios update failed now what?

I wouldn't think it's garbage if the BIOS update truly didn't start. How far does the computer go when it's hooked up to an external monitor? Do you hear start up sounds, does the POST display?
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Old 06-13-2009, 12:27 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Bios update failed now what?

I hooked up to a external monitor and I do not see anything, I get no visuals at all. I just poped the cmos battery out and waited 15 mins but didnt get anything But I do hear the computer start up but I cant really tell whats happening.
mikesx4911 is offline  
Old 06-13-2009, 12:34 PM   #4 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: Bios update failed now what?

I have no idea of your technical abilities, and so please forgive me if you already know this, but did you put the CMOS battery back in ?
oldskool is offline  
Old 06-13-2009, 12:50 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default

yup I soldered back in Its all good

Quote:
Originally Posted by oldskool View Post
I have no idea of your technical abilities, and so please forgive me if you already know this, but did you put the CMOS battery back in ?
I thought that the cmos battery could be out and you could turn the comp on and have visual just wont save the bios settings
mikesx4911 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BIOS Update insane84722 Laptops and Notebooks 5 12-13-2008 07:42 AM
Do I need to update the bios? darsunt New Systems | Building and Buying 1 06-30-2008 05:04 PM
How do you update bios? plumber4578 New Systems | Building and Buying 36 02-13-2008 07:59 AM
How to update a Nokia Mobile Phone Osiris Phones, Tablets, and other Handheld Devices 0 11-29-2007 08:19 PM
update bios Nick Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-01-2007 07:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.