1GB/ 512MB Ram for Averatec 3200 Laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2007, 09:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Default 1GB/ 512MB Ram for Averatec 3200 Laptop

I have an Averatec 3200 laptop, and am considering adding some Ram to it, but have a Q: do the size of 1GB (1024MB) and the 512MB ram chips differ? I know the specs of the ram to get but would like to know if I get the 1GB, if i would run into it not sliding in etc.

dcgamer is offline  
Old 08-03-2007, 09:38 PM   #2 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 1GB/ 512MB Ram for Averatec 3200 Laptop

The ram for the laptop are usually all the same size, i.e. DDR is one size DDR2 is one size.


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-03-2007, 10:31 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
lordkurai's Avatar
Join Date: Jul 2007
Posts: 70
Default Re: 1GB/ 512MB Ram for Averatec 3200 Laptop

there should be a part of your computer on the bottom that screws off with a small imprint that looks like a chip (to squares side by side and teeth on one side) take that off. look to see how the chip is built in. I think the standard way that chips are placed in is that they have the two buttons on the side of the chip. just press those two buttons and it should pop out. then after reading it, unless you read the paper thats probably on top of the chip (don't need to take it out! !) then it should have the num. or name of the type of chip. remember or write down the type. then go to the store and buy that type. OR go to Pricewatch | Lower prices on computers, laptops, mp3 players, motherboards, computer parts and electronics and get one for the cheapest you can find (IF you know already what you're looking for!).

I hope this was helpfull! !
lordkurai is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.