XP won't load - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2005, 12:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 15
Send a message via ICQ to ChuckBaker Send a message via AIM to ChuckBaker Send a message via Yahoo to ChuckBaker
Default XP won't load

Hi I am hoping some one can help me out here or might know what my problem is.

I have a duel boot system with WinME and WinXP but my WinXP has stopped booting up. It starts to boot and then the computer restarts.

I disable the auto restart so I could see the message that flashes just before reboot and it says that XP has encountered a problem and has stopped loading to protect my computer from damage.

OK. I get that. so I was just going to reformat my partition and reload XP But my WinXP cd won't even start. I get the same error message when I try and us it.

So. I figure it isn't a software problem but a Hardware problem. I have two drives on this machine so I removed one drive at a time to see if I could ge the CD to work but still nothing. And sometimes when I boot the computer it won't even see the hard drives.

So now I am thinking either the Motherboard, CPU, or Memory is bad.

Any one got any ideas?
__________________

ChuckBaker is offline  
Old 03-18-2005, 12:56 AM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

can you boot up in me? otherwise i would reformat both drives and reinstall the os's
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 03-18-2005, 01:04 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 15
Send a message via ICQ to ChuckBaker Send a message via AIM to ChuckBaker Send a message via Yahoo to ChuckBaker
Default Booting ME

Yes. ME will boot. and run. I cleaned off the ME partition and reloaded it. and I was going to reformat my XP partition and reload it but my XP CD keeps crashing so I can't do anything with the NTFS partitions.
ChuckBaker is offline  
Old 03-18-2005, 01:12 AM   #4 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

wow life sucks 4 u...
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 03-18-2005, 01:19 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 15
Send a message via ICQ to ChuckBaker Send a message via AIM to ChuckBaker Send a message via Yahoo to ChuckBaker
Default Thanks

That was a big help.
ChuckBaker is offline  
Old 03-18-2005, 10:00 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 826
Default Re: Booting ME

Quote:
Originally posted by ChuckBaker
Yes. ME will boot. and run. I cleaned off the ME partition and reloaded it. and I was going to reformat my XP partition and reload it but my XP CD keeps crashing so I can't do anything with the NTFS partitions.
Maybe your window's cd is spoiled~~~
__________________
http://blog.diyersitzone.net/

AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI K9Neo-F
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
LG 4163B DVDRW
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 03-18-2005, 11:21 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Check your IDE, SATA or what ever you have cables. Make ure that they are properly fitted. I think Didi might be right. It could be your CD. Maybe you might be able to trade the CD where you got it from. They should really make warranties on CD, on valuable suff, like OS. lol
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 03-21-2005, 05:51 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 15
Send a message via ICQ to ChuckBaker Send a message via AIM to ChuckBaker Send a message via Yahoo to ChuckBaker
Default Bad CD

That is a possibility. I do have a second winXP Pro cd I can try.
ChuckBaker is offline  
Old 03-21-2005, 07:32 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

When you go into XP safe mode see the last thing it says before it hangs
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-21-2005, 07:40 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to mousepad
Default

I'd reformat and just have xp on there. I have no idea why you have a dual boot with ME... that's just sick. Save anything you need and just load XP on the h.d.d. I really recommend it.
__________________

__________________
me: in fact the san diego\'s pretty much hit the very top on games
friend: yeah
friend: its all the illegal labor


Computer Specs
HP Presario R4025US NoteBook
Athlon 64 AMD3200+ .... 15.4\" WXGA
1GB DDR .... 80GB + 120 GB External
DVD¬ĪR/RW .... ATI RADEON Xpress 200M
mousepad is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.