Xbox 360 has more power than a PC? WTF - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2005, 06:32 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 17
Default Xbox 360 has more power than a PC? WTF

Why does Xbox 360 have 9.6 GHZ and the best computer ive seen so far has like 3.4 GHZ?? Im super pi$$ed that a freeking CONSOLE is better than my PC
__________________

kev946 is offline  
Old 05-15-2005, 06:58 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

it doesnt work like that. u cant just add up the speeds of the xbox 360 cores. post anythin about the 360 in the thread where the rest of the info is please
__________________

__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 05-15-2005, 07:13 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

But still, 3.4 GHZ POWER PC :grr:

It's graphics will probolly suck though, ATI R520, ATI will release R580 probolly shortly after 520 is released
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-15-2005, 07:28 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default Re: Xbox 360 has more power than a PC? WTF

Quote:
Originally posted by kev946
Why does Xbox 360 have 9.6 GHZ and the best computer ive seen so far has like 3.4 GHZ?? Im super pi$$ed that a freeking CONSOLE is better than my PC
nooooooooooooooooooooob.
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-15-2005, 07:51 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

actually, as far as the latest leaks go the graphics will be amazing. It uses powerpc architecture all the way, were the lcache is directly writen and read from from the GPU. Plus dx10 (I think) is used. Also, each of its core has its own seperate L1 and L2 cache. So, yes... it will be faster than most modern systems AND is somewhat upgradable. There are memory modules to increase RAM. However, all though it is powerful its upgrading is fairly limited compared to a normal PC. So consoles (although this one is gonna be awesome) will always have that limiting factor. I for one plan to get one.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 05-15-2005, 07:52 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 821
Default

If you ask me, console will never be better than PC (not to start a war about this topic or anything).
__________________
AMD Athlon 64 3000+ socket 939 @ 2.3 GHz
MSI K8N Neo2 Platinum motherboard
EVGA GeForce 6800 GT
2 GB DDR 400 (PC 3200) (2 x 1 GB sticks) (Dual Channel)
DVD player and seperate DVD RW drive
Floppy Drive
80 GB Western Digital Hard Drive
500 watt power supply
Sound Blaster Audigy
Logitech 5.1 surround sound speakers
SAMSUNG SyncMaster 710T LCD monitor
Aspire X Navigator Case
Wayniac is offline  
Old 05-15-2005, 07:53 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 406
Send a message via AIM to MrBebop26 Send a message via Yahoo to MrBebop26
Default

Consoles are better then PC's are what they are ment to do but they will never be better then a PC in general.

-Ryan
MrBebop26 is offline  
Old 05-15-2005, 07:56 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

yeaaaaaaaaaaaaah this should have gone in the already created Xbox thread
Nubius is offline  
Old 05-15-2005, 08:20 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by Wayniac
If you ask me, console will never be better than PC (not to start a war about this topic or anything).
i think you already have
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-15-2005, 08:38 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

Latency will kill it.

Anyways, 3.2 gighertz x3 is faster than you've ever heard cauze it's the NEXT GENERATION (not star trek, mind you).
__________________

__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.