x800 or 6800? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2005, 11:51 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default x800 or 6800?

hey guys i curnetly have a x800 pro video card and im not very happy with it i only get 40-130 fps on cs source and 80-90 on the cs source video stress test i am looking for a card with hyer fps and i have thought of the 6800 gt evga but i wanna know how much fps improvemnt im gona get and is it worth it?

http://pcclub.com/product_detail.cfm?itemno=A9602753#
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 03-07-2005, 12:07 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Upgrading to a 6800 GT will not improve your CS-S or HL2 performance. Your card should be fine in that game. There are other games, however, where the X800 Pro does pose a problem. If you are going to upgrade for the purpose of CSS performance, wait for the next generation of cards comming out this spring. Either get one of those, or wait and the 6800GT or X800XT P.E. will come down in price.

P.S. If you are having framerate problems in games besides CSS and its bugging you, then it might be worth the upgrade to the 6800 GT. Upgrading to the X800XT from the Pro would be plain stupid IMO.
__________________

beedubaya is offline  
Old 03-07-2005, 12:11 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

a range of 40-130fps is a very large range. 40fps may be problematic, but 130 sure as hell isn't.
jnev_89 is offline  
Old 03-07-2005, 12:16 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

I thought you were more of a doom 3 player. If you want to up your performance mainly for doom 3 then get the 6800 gt or ultra, though I don't know if its really worth all that money for the boost. If you are concentrating on counter-strike then the 6800 won't give you an improvement. In that case I would stick with what you have or if you really want more performance for counter strike then get the x800 xt platinum edition.

Another option is selling your card on e-bay or somewhere and then buying a x800 xl. The x800 xl is cheaper than your card and also faster.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-07-2005, 12:17 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

but how much wud i imrpove from x800 to 6800 i need something that doesent go below 60 my x800 even drops to 20-30 during big fights i dont want that.. even though the x800 is 60-130 when im runnin around with no one shooting when shootin begins it drops hella... so i dont know..
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-07-2005, 12:51 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

that's odd, I don't think that's a problem with the card, more just your settings. Are you sure you aren't using compressed lightmaps or something funny like that? Or maybe try precaching settings. Or the amount of map you are loading into ram.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-07-2005, 12:54 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Whats causing the X800 Pro to be so expensive when its not all that impressive of a card? ATI is still selling it for over $400!
beedubaya is offline  
Old 03-07-2005, 12:55 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

6800 All the way.
__________________
majistic is offline  
Old 03-07-2005, 12:56 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

That's because the x800 xl is the new hotness. Only noobs buy pro's now.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-07-2005, 07:54 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Your pro really should be doing better. Unless yoru running full AA and AINSF, something is wrong.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.