wont shutdown completely - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2006, 12:03 PM   #1 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default wont shutdown completely

When I turn my computer off, Windows shuts down as usual, but the computer itself never actually turns off. It just started doing this, and I havent changed anything in the BIOS or other related options.

After shutting down, the monitor indicates "no signal" and the hard drive light doesnt flash. But at the very least, the fans are definitely still powered up.

When I select it to hibernate, it goes through the motions, then when the screen comes up that says "Hibernating..." the status bar gets to the end and then nothing happens, it just freezes.

When I select it to go into Standby, the same thing happens as when I try to shut down. Windows does what it's supposed to do (I guess) but the computer doesn't standby.

If I press the reset button after any of these scenarios, Windows resumes from hibernation or standby like everything worked correctly. So I'm guessing this is a hardware issue.

Any ideas?!!?!?!?
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 08-01-2006, 10:19 PM   #2 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

anyone?
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 08-03-2006, 07:59 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Default

Windows XP shutdown troubleshooter:
http://www.aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php

-:-Mitchell
MrFortissimo is offline  
Closed Thread

« help | Hello All »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.