Wont regonise blank cd-r! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-14-2004, 12:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 17
Default Wont regonise blank cd-r!

Hello,
Im trying to backup some files in Win98 before I go and partition my drive to install linux. When I insert a blank cd and try and write to it its telling me that "D:\ is not accessible, The device is not ready, Retry Cancel", as if there is no cd in the drive. Does anybody know how I can write to this drive? I have used this drive many times before for burning cds.
Also, how to i get into my BIOS at start-up so as to select a cd-rom drive for boot up rather than the already selected floppy-drive?
Hope somebody can help, cheers!!
__________________

daFekdk is offline  
Old 10-14-2004, 12:59 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Please don't double-post.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-14-2004, 01:22 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 17
Default

Sorry Man!
daFekdk is offline  
Old 10-14-2004, 01:41 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

are u using the same brand of media?

bios is accessed by pressiing either F1 or delete key @ boot up. it varies w/diff mobo manufacturers
jaksback is offline  
Old 10-14-2004, 02:06 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 266
Send a message via AIM to VICone Send a message via Yahoo to VICone
Default

What kind of software are you using?

The same thing happens to me when I put in a blank disc. Roxio has a program called Drag-to-Disk. It enables you to write to the disc like you would any other drive. This is usually a feature that comes with most cd burning software. If you do not have cd burning software, it will tell you that the D:\ drive is not accessible.

If you don't have software...
www.zdnet.com
www.download.com

Or google it....

my .02$
__________________
MCSA, MCP (070-210, 070-218, 070-215), A+, Network+, Security+<br>
<a href=\"http://profiles.myspace.com/users/17229411\" target=\"_blank\">MySpace</a> | <a href=\"http://mcmcse.com\" target=\"_blank\">MCMCSE</a> | <a href=\"http://brainbench.com\" target=\"_blank\">Brainbench : Free Certifications</a>
VICone is offline  
Old 10-16-2004, 08:55 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 17
Default

Cheers People!!
__________________

daFekdk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.