wont boot after install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2005, 03:41 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default wont boot after install

<previouse post about same computer>

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=64607

After all the problems in the other post, just when windows was about to finish and i needed to use the mouse, it did not work so i touched the plug and it moved the mother board, probably grounding it again. now the computer does not boot. the screen is black, fans run but wont boot. i took out the cmos battery but did nothing.
__________________

benzimm86 is offline  
Old 08-01-2005, 04:00 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default Re: wont boot after install

Quote:
Originally posted by benzimm86
<previouse post about same computer>

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=64607

After all the problems in the other post, just when windows was about to finish and i needed to use the mouse, it did not work so i touched the plug and it moved the mother board, probably grounding it again. now the computer does not boot. the screen is black, fans run but wont boot. i took out the cmos battery but did nothing.
You mean you tried to jiggle the PS/2 mouse and your motherboard hit the bottom of your case? Why wasn't it secured?
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-01-2005, 04:05 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

it was not secured becaues when all the screws would be in it would hit the case and ground itself out and turn on.
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-01-2005, 04:44 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Doesn't sound good. Windows loaded fine, the motherboard fell onto your case, now it won't boot.

Aside from the obvious (like a power or IDE cable being lose from the fall), it sounds like you may have some physical damage on your board.
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-01-2005, 05:16 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

no nothing fell. the board was sitting on the screw pegs and someone got grounded. the case is laying flat on its side
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-01-2005, 06:22 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 83
Default

hmmmmmmm what could it be
diesel2005 is offline  
Old 08-01-2005, 06:52 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 533
Default

I had the same problem and it all revolved around repositioning my MOBO so it would ground properly. Eventually I got a better case and the thing mounted with ease and no grounding issues.

You up and running yet?
__________________
Q6600 @ 2.66
Gigabyte GA-P35-DS3L
4GB XMS2 Corsair Ram
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Evga 275 GTX
500GB Seagate Sata 2 HDD
250GB Western SATA2 HDD
Corsair 850TX Power Supply
Cooler Master Centurion 5 case
Samsung 2693HM 26" LCD
Microsoft Keyboard
Logitech MX518 Mouse
Geek Squad 875VA Back-UP UPS
Windows XP SP3
Raphael Argus is offline  
Old 08-02-2005, 09:59 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

nope nothing is working. no matter how you position the mb it will not work.
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-03-2005, 04:28 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 533
Default

Do you happen to have another case laying around you can install the MOBO into? Just to test it. I did that and found out everything worked fine, I was afraid I had damaged my CPU or MOBO but when I popped it in an old case I had it fired up perfect.
__________________

__________________
Q6600 @ 2.66
Gigabyte GA-P35-DS3L
4GB XMS2 Corsair Ram
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Evga 275 GTX
500GB Seagate Sata 2 HDD
250GB Western SATA2 HDD
Corsair 850TX Power Supply
Cooler Master Centurion 5 case
Samsung 2693HM 26" LCD
Microsoft Keyboard
Logitech MX518 Mouse
Geek Squad 875VA Back-UP UPS
Windows XP SP3
Raphael Argus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.