wireless at lan party... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-07-2004, 09:44 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 425
Question wireless at lan party...

at lan parties we use a swtich... Can I get a device to plug into the switch so that I connect to the network with my wireless ?

well... I know there are..

but any reccomendations?
thanks

__________________

__________________
AMD>INTEL
ATI>NVIDIA

C++
JAVA
JAVASCRIPT
PERL
REEF
LISP
PYTHON

good at Java, mastered Java Script, learning C++ some more, and have not done alot with the others.
winblowz is offline  
Old 12-07-2004, 09:47 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

I highly recommend you don't play games on wireless because you will have extreme laggyness espcially if there are a bunch of comps tapping into the same line
__________________

__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-07-2004, 09:56 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 358
Default

depends how many computers use the network and how fast the internet is
__________________

Intel Core i7-860
ASUS P7P55D
XFX HD-5870
G-Skill 4GB DDR3
WD Caviar Black 1TB
Silencer 750W
Antec Twelve Hundred
Windows 7 Ultimate
cnico88 is offline  
Old 12-07-2004, 10:21 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

wireless = 54Mbps at max (including over heads it becoems 35~45Mbps)

wired (considering your Switch is 100 base t, then including over heads = 85~90Mbps)

now u decide. someone will kill u and run away, you'll get this information after 5-6 or more seconds delay.

* and for those suggesting speed of internet, its a LAN party, not WAN party.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-07-2004, 11:28 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 136
Default

nah, i don't lan, but play cs & cs:s on wireless 802.11b (11mbps) and i don't get any lag at all and usually do fairly well because of it. the fasted internet i have seen for home users is that one from road runner that goes at 6mbps so i don't know how you can use all 100mbps
quartz01 is offline  
Old 12-08-2004, 01:37 AM   #6 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

Quote:
Originally posted by quartz01
nah, i don't lan, but play cs & cs:s on wireless 802.11b (11mbps) and i don't get any lag at all and usually do fairly well because of it. the fasted internet i have seen for home users is that one from road runner that goes at 6mbps so i don't know how you can use all 100mbps
but, they aren't talking about internet, they are talking LAN. if you have a computer over here and one over there connected through a LAN hub/switch/router, they don't have to communicate the speed your internet runs, they have nothing to do with eachother, this is where the high speeds come in. now, when you ARE playing on the net, that's a different story, of course it's only going to be as fast as the internet is, that's just obvious.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 12-08-2004, 12:36 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 120
Default

yeah wireless isnt that laggy, i saw no difference between that and my normal router!!!! By the way yes may be slower than if it was cabled, but no one ever uses all 100mb anyway!!!
__________________

ardy89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.