windows xp on multiple comps? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2004, 10:54 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 150
Default windows xp on multiple comps?

hi guys ill be needing to buy a windows xp disc for my new comp will i be able to install that on this computer also or can u only install it on one comp?
__________________

mcnairgunz09 is offline  
Old 12-20-2004, 10:56 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

I believe you can only use it on one computer, although I'm not sure.
__________________

__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 12-20-2004, 10:57 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

You could probably use it on both, but wouldnt like windows update detect the same SN on the same IP or something?
__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 12-20-2004, 11:36 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 183
Default

Legally, you can only put that OS one one pc.

~Fawks
Red Fox is offline  
Old 12-20-2004, 11:43 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

So, my school had to buy like 50 copies of windows pro 2000 ?... lol
Chrisman88990 is offline  
Old 12-20-2004, 11:46 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 183
Default

No, they can buy licenses for the Os. Meaning they pay for the os, and then a charge per license after that. We do that here as well, buy the original copy, then pay xx$$ for additional licenses.

~Fawks
Red Fox is offline  
Old 12-20-2004, 11:47 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

lol, oh icic thats cool
Chrisman88990 is offline  
Old 12-20-2004, 11:50 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 176
Send a message via AIM to rollincatera Send a message via Yahoo to rollincatera
Default

legally you cant... literally, you can.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding a compliant sig.
rollincatera is offline  
Old 12-21-2004, 12:00 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 183
Default

Yep, but as I understand here, at TF, keeping things on the straight and narrow is the only way There are other forums on the internet you can visit if you want to get speculative.

~Fawks
Red Fox is offline  
Old 12-22-2004, 10:08 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

They track the computers you install it on per CD key by taking a "snapshot" of your computer config. If it changes drastically they will make you call and have you explain what changes. I have my computer with the config below at the bottom and I installed it on my dads Intel celeron 700mhz with 128mb ram and when I went to activate it the activation wizard made me call a 1-800 number and talk to a microsoft rep. they asked Q:why are you activating it today A: I had to format my computer because of viruses. Q: is this the first time. A: No. Q: Do you have it installed on any other computer A: NO. after that they will give you new installation ID to activate it. But if you want to get all legal about it you do have the right to install it on more then one computer if it is only running at one instance at a time. This is the excerpt from the EULA from WIN XP.



1. GRANT OF LICENSE. Microsoft grants you the following
rights provided that you comply with all terms and
conditions of this EULA:
1.1 Installation and use. You may install, use, access,
display and run one copy of the Software on a single computer,
such as a workstation, terminal or other device ("Workstation
Computer"). The Software may not be used by MORE THAN ONE
PROCESSOR AT ANY ONE TIME on any single Workstation Computer.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.