Windows NT 4.0 Workstation problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-13-2005, 11:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default Windows NT 4.0 Workstation problems

I have tried installing windows NT 4.0 workstation on a computer using the ASUS P4P800-VM motherboard, but it fails to install.

The initial driver lists start loading and the the PC restarts.

Can anyone give me a solotion to it ?
__________________

rishirituraj is offline  
Old 05-13-2005, 12:43 PM   #2 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

What are the other specs of the machine?

Why are you using NT 4.0? It is vastly out of date. Wy not go with W2K?
__________________

Him is offline  
Old 05-13-2005, 12:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default

The motherboard is an ASUS P4P800-VM equavalent to the Intel 865G, with Kingston 256 MB DDR RAM (333MHz.), 20 GB Hard disk,
Onboard Sound, Display and Lan
This system requires a radar simulation software to be loaded which works on NT 4.0
Any suggestions?
rishirituraj is offline  
Old 05-13-2005, 12:58 PM   #4 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Does it only work on NT 4.0?It seems reasonable that it would work on 2K and XP if it worked on NT40. But, whatever, thats your prerogative and I'm not going to try to tell you what to do.

Try loading a different OS, just for the cock of it, and see if it works. Maybe try a different NT install CD, are there any scratches on it?

Also, try installing the OS without any peripherals in it. For example, take out the LAN when installing it. Try a different stick of RAM too. Of course, try all of these things one at a time so maybe you can pinpoint the problem.

I hope this help. Keep posting, keep us updated.
-Bones
Him is offline  
Old 05-13-2005, 01:01 PM   #5 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

One thing I forgot to mention was the HDD. Is it brand new? If you still cant get any progress, try to zero fill the drive. More often than not, if you have a HDD error, this will fix it.

http://www.seagate.com/support/disc/...s/discwiz.html

Get the discwizard starter edition, create a bootable floppy, and boot from that. For me to zero fill a 60gb drive, it took about 5 hours. I'm imagining it will take you somewhere between 3 and 4. Try everything else before you do this though.

Best of luck
Him is offline  
Old 05-13-2005, 01:03 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default

Hi HIM,
my email ID is technosoft96@yahoo.com.
if u hav a yahoo ID plz add me to ur yahoo messenger list.

alternately my hotmail ID is rishirituraj@hotmail.com

RISHI
rishirituraj is offline  
Old 05-13-2005, 01:09 PM   #7 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Nah, not Yahoo! up in here. But ok, keep those in mind.
__________________

Him is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.