Win XP ask me to Format my New HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2005, 05:43 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Win XP ask me to Format my New HD

hi, i using 2 system (Win 2000 Pro & WinXP ) in 2 different drives -but in a same HD .
Then i bought a new HD -200GB and use Win2000 -Storage Management to partition it .So i transfer some mmp3 to this new HD .
But if i use Win Xp - it ask me to format it .....

Now i planning to format my old HD and install Win xp - how should i do to let XP recognize my new HD and not format it ..
coz i want to keep my mp3
__________________

madking153 is offline  
Old 01-22-2005, 08:29 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 133
Default

well anytime you creat a new partition you have to format it . atleast thats what iv bin led to believe from experiance.
__________________

__________________
Athlon 64 2800+ clawhammer 512 kb
MSI k8t neo mobo
MSI 6600 gt
samsung 512 mb pc 3200
WD 80 gig ata100 7200 rpm
Onboard sound / realtek 5.1 based sound
7 year old cheap *** 17\" monitor but looks great , im surprised its still running , its bin through 5 computers so far.
RangerXero is offline  
Old 01-22-2005, 10:07 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 69
Default

Yeah ... it may be asking you to format the partition. Otherwise it would be New or RAW and not have a filing system on it.
TheRanger is offline  
Old 01-23-2005, 06:21 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default

no , pls read again my question . I use Win 2000 to partition and format - so the drive is working , then only i can move my mp3 to this new HD .

After that , i use another system to browse it ( Win Xp ) it ask me to format it .........
madking153 is offline  
Old 01-23-2005, 07:16 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 268
Default

Please make your question make sense.

Do you mean that you have Win2K on the older disc and that your going to use it to format the new 200Gb disc and then move your MP3s onto said disc. Then browse the disc with XP?
__________________
jono199 is offline  
Old 01-23-2005, 07:22 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default

As i state above , i got WInXP and Win2000 in different drives( but in the same HD ) . Recently i bought a new 200GB HD , i partition it in Win2000 ( included format ) .-So now the new HD is useable .

But if I switch it to Win Xp and browse it (the new HD) it ask me to format it . I partition the new HD with NTFS
madking153 is offline  
Old 01-23-2005, 07:44 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 268
Default

Ohhh yes, I remember this problem. I had it with a similar setup.

XP is going to be a ****. Its going to take possestion of everything on the drive, then delete it all. And then stop 2K playing with it.You have 2 options in my view. Either remove 2K or remove XP, they won't happily coexist in this situation.
__________________

__________________
jono199 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.